Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 18 okt 2018

Rieten stoelen en een bruinleren bank zijn helemaal niet ouderwets in dit appartement

Bij rieten stoelen, een bruinleren bank en een verzameling oude LP’s denk je waarschijnlijk aan een oud bruin café, aan het huis van je grootouders óf aan een hipster appartement. We moeten nu natuurlijk zeggen dat dit huis geen van alle is, maar goed, een beetje hipster is het wel – maar dan op een goede manier.

Naast toffe oude elementen, zie je hier trouwens ook heel goed de herfstkleuren in terug komen. Fijne inspiratie voor aankomend seizoen!

binnenkijker-rieten-stoelen-leren-bank-vintage-3
binnenkijker-rieten-stoelen-leren-bank-vintage-4

Rieten stoelen en een bruinleren bank…

… en LP’s, véél LP’s. Gelukkig wel platen die geluisterd worden, en er niet zomaar voor de show staan – tenminste, we gaan er maar even vanuit dat de platenspeler er niet ook voor de show staat. Maar of het nu een retro decoratie is of dat de eigenaren echt muziekliefhebbers zijn, tof is deze woonkamer wel.

Naast de platen zijn er ook nog heel veel boeken, die mooi op kleur gesorteerd staan: wordt je hoofd gegarandeerd gelukkig van. En o ja, de cactussen kunnen natuurlijk ook niet ontbreken.

binnenkijker-rieten-stoelen-leren-bank-vintage-1
binnenkijker-rieten-stoelen-leren-bank-vintage-6
binnenkijker-rieten-stoelen-leren-bank-vintage-8

Ondanks de vele donkerbruine details en de oude spullen, doet de woonkamer toch helemaal niet oud aan. Dat komt deels door de lichte vloer, met wit vloerkleed, en deels door de grote ramen, die het idee van bedompte oma-woonkamers meteen wegnemen.

Ook tof: de klimop, die een soort Monstera-bladeren heeft (we weten niet zeker of het er ook echt één is), loopt helemaal door naar de vide.

binnenkijker-rieten-stoelen-leren-bank-vintage-9
binnenkijker-rieten-stoelen-leren-bank-vintage-10

Herfstkleuren in de slaapkamer

De slaapkamer brengt ons helemaal in herfstsferen, en dat komt niet alleen door het gele dekbed – hoewel dat wel heel erg helpt. De plant in de vensterbank helpt bijvoorbeeld ook heel erg, net als het houten nachtkastje. Of nou ja, kastje… je kunt de lamp naast je bed natuurlijk ook gewoon op een houten blok zetten.

binnenkijker-rieten-stoelen-leren-bank-vintage-11
binnenkijker-rieten-stoelen-leren-bank-vintage-12
binnenkijker-rieten-stoelen-leren-bank-vintage-13

Die herfstkleuren komen in het hele interieur terug, zelfs in de plant in de keuken. En o ja, mocht het prachtig indian summer-weer zijn zoals afgelopen weekend, dan kunnen de bewoners van dit huis gewoon op hun schattige balkonnetje gaan zitten. Willen we.

Meer mooie huizen met vintage elementen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fantasticfrank.se

Reageer op artikel:
Rieten stoelen en een bruinleren bank zijn helemaal niet ouderwets in dit appartement
Sluiten