Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 20 jan 2019

Dit appartement is een fijne mix tussen modern en klassiek

Stel, je bent helemaal into de vintage houten kastjes, krullerige behangetjes en grote gouden spiegels. Of je kickt juist op witleren banken en glazen tafels. Top, dan heb je geluk. Maar wat nou als je niet slechts één interieurstijl bij jou vindt passen? Dan combineer je gewoon lekker modern en klassiek – net als de bewoners van dit appartement hebben gedaan.

En het maakt eigenlijk helemaal niet zoveel uit of die mix er nu uitziet als een allegaartje of als een appartement dat zo uit een woonmagazine lijkt te komen: als het maar echt bij jou past.

Afbeelding van een modern en klassiek appartement 2
Afbeelding van een modern en klassiek appartement 3

Mix van modern en klassiek

Maar toch nog even over dat woonmagazine, hè – dat streven mag je natuurlijk wel gewoon hebben. Door een moderne boekenkast op te hangen die vooral uit wat minimalistische plankjes met accessoires bestaat, in plaats van daadwerkelijk uit boeken. Door je ietwat oubollige (doch erg schattige) dekbedovertrek op te fleuren met andere printjes in bijvoorbeeld stoelkussens. Door een contrast te vormen tussen moderne kunst en zwarte stoelen en een prachtige oude kast. Je snapt het wel.

Afbeelding van een modern en klassiek appartement 4
Afbeelding van een modern en klassiek appartement 5
Afbeelding van een modern en klassiek appartement 6

Want hoe mooi is deze kast?! Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar deze ziet er wel echt vintage uit: in ons hoofd zien we de ganzenveer al helemaal liggen in die kleine laatjes, waar natuurlijk gouden details op zitten. Wie wil hier nou niet achter plaatsnemen om romantische plaatjes te schetsen?

Afbeelding van een modern en klassiek appartement 7

Ook tof: de ruimte bestaat vooral uit koele tinten als zwart en wit, maar er wordt wat meer warmte in gebracht door de gouden kandelaars en natuurlijk de houten vloer.

Afbeelding van een modern en klassiek appartement 8
Afbeelding van een modern en klassiek appartement 9

Zwarte tegeltjes in de keuken

De keuken is overwegend modern, maar zelfs daar vind je wat details die het geheel wat meer geschiedenis lijken te geven, zoals het dekentje over de stoel. O, en er is een SMEG-waterkoker – willen we.

Afbeelding van een modern en klassiek appartement 10

En als je even uit dit toch wel ietwat kleine appartement wilt ontsnappen, dan kun je altijd nog plaatsnemen op het schattige balkon. Het moge duidelijk zijn: wij zouden hier wel een tijdje kunnen vertoeven.

Meer mooie appartementen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Alvhem.com

Reageer op artikel:
Dit appartement is een fijne mix tussen modern en klassiek
Sluiten