Appartement in New York van een drukke moeder met vijf kinderen

Alison Cayne is een drukke dame. Ze is oprichter van de kookschool Haven’s Kitchen en runt daarnaast nog een huishouden van vijf kinderen. In dit artikel nemen we een kijkje in haar appartement in New York, dat maar liefst vijf verdiepingen telt. Hoge plafonds, grote ramen, veel licht en een luchtige sfeer kenmerken het huis. Alison richtte het appartement zelf in met als grootste inspiratiebron Pinterest.

Naast haar passie voor koken, blijkt uit het interieur ook haar liefde voor minimalistische kunst, Marokkaanse tapijten en gouden details.

De banken van velours kocht Alison bij Clignancourt, een bekende vlooienmarkt in Parijs.

Het interieur is helemaal in balans en toch heeft Alison daar niet heel bewust over nagedacht. Het inrichten deed ze vooral door haar instinct te volgen. Terwijl ze normaal gesproken gek is op kleur, is het interieur helemaal niet super kleurrijk. De enige kleur die ze meerdere keren terug laat komen is mosterdgeel. Die kleur heeft gelukkig ook niet veel andere tinten nodig om goed uit te komen. In combinatie met hout, veel wit en gouden details wordt mosterdgeel heel rijk en elegant!

De avondmaaltijd is het belangrijkste onderdeel van de dag in huize Cayne. Alison kookt elke avond (wat natuurlijk nogal uniek is in New York) en iedereen mag mee eten. De grote verlengbare tafel leent zich daar perfect voor. Aan tafel geldt één regel: geen telefoons, dit is namelijk het moment om te praten – in real life.

De keuken vormt het hart van dit prachtige appartement in New York. Voor de wanden koos Alison witte metrotegels, die door de donkere voegen een elegante touch geven aan de ruimte.

Ondanks dat Alison vijf kinderen heeft, geeft ze wel de voorkeur aan open planken in plaats van keukenkastjes, want waarom zou je al het mooie servies wegstoppen? En ach, dan breekt er af en toe een glas. Dat gebeurt toch in elk huishouden!

Bekijk meer alternatieven voor standaard keukenkastjes

Tip: kies voor een glazen blad en hoge poten als je een luchtig en ruime sfeer wilt creëren, zoals in deze home office.

Ook het plaatsen van spiegels, vergroot de ruimte. Zeker als je een spiegel naast het raam zet. Ontdek meer verruimende tricks met spiegels.

Net als in de keuken, sieren ook in de badkamer metrotegels de wanden. Gouden details zijn toegevoegd voor een chique touch!

www.onekingslane.com

Reageer op artikel:
Appartement in New York van een drukke moeder met vijf kinderen
Sluiten