Appartement in Barcelona met een wit en cool interieur

Dit appartement in Barcelona werd helemaal from scratch gestyled en ingericht. Daarom konden de eigenaars al hun wensen doorgeven aan de getalenteerde projectmanager Barbara Aurell van Espacio en Blanco. De eigenaars gaven Aurell veel vrijheid, maar ze hadden uiteraard wel een paar eisen aan het design. Belangrijk was dat de keuken een fijne leefruimte zou worden, waar de eigenaars lekker kunnen kokkerellen. Verder houden de eigenaars van veel wit en dat laatste heeft Aurell duidelijk meegenomen in het design.

De basis van het interieur is wit. Met cool design en chique details maakte Aurell het huis tot een fijne mix van stijlen!

appartement in Barcelona
white-cool-house-interior-design-2

Een totaal witte keuken kan soms steriel ogen, maar door de juiste combinatie van materialen kun je dat voorkomen. Zo is hier heel slim gekozen voor een houten blad, koperkleurige lampen én metallic handgrepen (voor de chique touch!).

Tip: wil je een andere look in de keuken? Verander dan de handgrepen van je keukenkastjes!

white-cool-house-interior-design
white-cool-house-interior-design-4

Hoewel de bar op zich al een scheiding vormt tussen de keuken en de leefruimte, benadrukt ook de tegelvloer deze scheiding en dat geeft best een cool effect. Zo’n manier van ‘zones’ aangeven kan natuurlijk ook andersom: op het plafond (zoals in dit appartement).

white-cool-house-interior-design-5
white-cool-house-interior-design-6

Dé designertrick in dit appartement? Clusteren! Daarmee bedoelen we dat je woonaccessoires als een groepje bij elkaar zet, hangt of plaatst om zo tot een evenwichtig interieur te komen. In bovenstaande afbeelding zie je zo al drie clusters: hangplanten, de vazen op de vloer en de hanglampen boven de eettafel (die qua kleur en materiaal weer afgestemd zijn op de vazen).

Wil je meer voorbeelden van zo’n evenwichtig interieur? Ook in dit appartement wordt de kunst van het clusteren uitgevoerd.

white-cool-house-interior-design-7
white-cool-house-interior-design-13
white-cool-house-interior-design-12
white-cool-house-interior-design-11
white-cool-house-interior-design-10

De wanden in de badkamer zijn betegeld met metrotegels, net als de keukenwand. Het gebruik van dezelfde tegel zorgt hier voor een zekere continuïteit; de gouden accessoires geven de badkamer een chique look.

white-cool-house-interior-design-9

decoholic.org

Reageer op artikel:
Appartement in Barcelona met een wit en cool interieur
Sluiten