Appartement in Barcelona met een heel slimme keuken

Dit appartement in Barcelona is gevestigd in een oud 19e-eeuws pand met karakteristieke elementen. Juist vanwege dit oude karakter koos Sergi Ponts Architects ervoor om een modern interieur te ontwerpen. In eerste instantie was de ruimte vrij donker vanwege de grove bakstenen muren, de houten vloer en het donkere plafond met houten balken.

Omdat die donkere delen het appartement juist karakter geven, hielden de architecten deze elementen intact en voegden zij alleen maar witte delen toe aan het interieur. Ze kozen voor een modern, witte inbouwkast in de woonkamer én een erg slimme keuken..

Wat de keuken zo slim maakt? In eerste instantie lijkt het een doorkijk-keuken te zijn, maar als je goed kijkt, ontdek je dat er helemaal geen raam in de keuken zit. De ontwerpers hebben er een spiegel in geplaatst, die het licht weerkaatst en waardoor de ruimte dus veel groter lijkt!

Wil jij net zo’n stoere bakstenen muur in huis, maar kun je helaas niet de hele wand ombouwen? Dit is hét alternatief voor een bakstenen muur.

Achter de keuken zit de badkamer op een niveautje hoger. Daar is overigens wél een doorkijk gemaakt naar de slaapkamer. Slim! Zo komt het daglicht ook op plekken waar het anders niet zo komen. Is jouw huis behoorlijk donker en ben je op zoek naar manieren om meer licht de kamer in te trekken? Wij geven je een aantal tips waardoor je zelfs een ruimte zonder raam kunt verlichten.

Naast de slaapkamer is nog een extra ruimte gemaakt, een sunroom. Je kunt deze speciale ruimte best zien als een soort binnenbalkon vanwege het vele daglicht dat via deze ruimte de slaapkamer binnenkomt. Het leuke aan de sunroom is ook dat daar weer een totaal andere vloer ligt dan in de rest van het appartement. Ook op die manier wordt onderscheid gemaakt tussen de functies van de ruimtes.

Bekijk ook dit appartement in Barcelona, waar het bureau aan het plafond hangt!

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Appartement in Barcelona met een heel slimme keuken
Sluiten