Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 5 sep 2019

Op onze wish list: torenhoge plafonds met gordijnen tot aan de grond

Een hoog plafond is voor menig interieurliefhebber een feestje om mee te werken. Het maakt niet uit wat je met je interieur doet, maar door een hoog plafond lijkt dat interieur altijd chique. Daar houden we van. En al helemaal als je het combineert met gordijnen die van plafond tot grond komen.

De eigenaars van dit Scandinavische appartement hebben het in elk geval helemaal goed aangepakt.

hoog plafond
Bron: Stadshem

Een hoog plafond met even hoge gordijnen

Van deze woonkamer gaat ons hart sneller slaan. Niet alleen door dat immens hoge plafond, maar ook door het prachtig uitgebalanceerde kleurenpalet. De aardetinten en grijstinten wisselen elkaar mooi af.

Ook is er een goede balans gemaakt tussen lichte en zware meubels. Daar bedoelen we mee dat de linker bank zwaar en massief oogt, terwijl de glazen tafel en de stoel met stalen onderstel juist zo licht als een veertje lijken. Hierdoor is het interieur goed in evenwicht.

zwarte keuken
Bron: Stadshem
zwarte keuken
Bron: Stadshem

Ook bij de zwarte keuken klappen we even in onze handen. Wat een goede match met de kleine metrotegels!

Ook hier is het rustige kleurenpalet goed toegepast door de bruine tinten in de accessoires terug te laten komen. Daarmee bedoelen we niet alleen de gouden kraan en het schilderij aan de muur, maar ook het houten bordje en de broodplanken die op dit moment als stijlvolle accessoires dienen.

home office
Bron: Stadshem

Rustig werken in een rustgevende home office

Wat een inspirerende home office! Dit plaatje bewijst dat het echt niet nodig is om een home office vol kleur te stylen. Zwart en wit kan prima! Maak je home office helemaal af met een paar kamerplanten (een Alocasia Polly en een Pannenkoekplant, in dit geval), en je bent helemaal ready to work.

> Lees ook: Thuiswerken? Met deze home office tips zorg je ervoor dat je niet wordt afgeleid

hoog plafond
Bron: Stadshem

Het houdt niet op in dit huis: ook in de slaapkamer zien we ontzettend veel toffe, inspirerende dingen. Een bankje aan het voeteneind van je bed staat bijvoorbeeld altijd onwijs stijlvol. En die Alocasia Zebrina in de vensterbank geeft de slaapkamer een bepaalde luxe uitstraling.

Nog meer inspiratie opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stadshem

Reageer op artikel:
Op onze wish list: torenhoge plafonds met gordijnen tot aan de grond
Sluiten