Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 10 okt 2018

Dit stijlvolle appartement bewijst hoe mooi grijs met mosgroene accenten is

Een wit appartement kan heel stijlvol zijn, maar kan ook wat klinisch aanvoelen. Dit appartement bewijst dat het tegendeel waar is. Door het wit te combineren met grijstonen en mosgroene accenten, voelt de ruimte juist heel warm en knus aan. Waar een pop of color wel niet goed voor is.

Grijstonen met mosgroen

Kunnen we het even hebben over die leuke eetkamerstoelen. Super mooie, grijze velvet stoelen die perfect in de ruimte passen. De tafel is heel simpel gehouden met een wit blad met daar onder stevige stalen poten die de tafel toch aanwezig laat zijn. De combinatie van wit, zwart en grijs zie je terug in de hele ruimte. Zo ook in de posters aan de muur.

De ruimtes zijn door het hele appartement vrij eentonig met veel grijs. Toch hoeft dat niet saai te zijn, bewijst het appartement. Door het hele huis zie je één kleur terugkomen: mosgroen. Het is een donkere kleur groen, maar doordat het overal terugkomt zorgt het ervoor dat de ruimte één geheel wordt.

Simpel hoeft niet saai te zijn

De keuken is vrij simpel. De kastjes zijn niet bijzonder en er zijn geen kleuren gebruikt. Toch laat deze keuken zien dat simpel niet saai hoeft te zijn met de juiste accessoires. Op het aanrecht staat een soort stilleven op de broodplank die bekleed is met wat oliën, groenten en wat potjes. Door de kleine plant, gaat het geheel wat meer leven.

Naast de koelkast staat een IKEA roltafel om de ruimte wat meer aan te kleden met een plantje, wat mooie glazen of een mooie kaars, zoals op de foto.

Olijfgroen is dé kleur voor een sfeervol interieur

grijstonen met mosgroen

Knusse woonruimte

De woonkamer en slaapkamer zijn hier samengetrokken. Dat kan in dit geval ook prima, want de ruimte is groot genoeg. De ruimte is wel opgesplitst in twee gedeeltes. Aan de ene kant vind je het bed, aan de andere kant de bank en loungeruimte.

Ondanks dat er weinig ruimte is, oogt het niet krap. Er staat een vrij grote tweezitsbank en een aparte stoel. Ook hier zijn er veel grijstonen gebruikt, maar toch is het niet grauw. De bank heeft een mooi wit kleed en een mosgroen kussen. Deze kleur zie je ook terug op de stoel en in de planten. Het vloerkleed zorgt er weer voor dat het echt een aparte ruimte is van het bed.

Het slaapgedeelte is aan de andere kant van de ruimte te vinden. Het bed staat onder het raam, waardoor je heerlijk naar buiten kan kijken als je wakker wordt. Er is ook geen aparte kledingkast (aangezien er een inbouwkast is) en dat scheelt ruimte. De mosgroene kleur vind je weer terug in het kussentje op het bed, de pot van de plant en het potje op de zwarte kast.

Nu we het toch over de zwarte smalle kast hebben: daar zijn we ook dol op. Een prima oplossing als je toch wat opbergruimte wilt creëren, maar geen grote kast wilt plaatsen. Deze kast is ondiep, waardoor er weinig ruimte in beslag wordt genomen, maar toch ruimte is voor accessoires.

Spice up your bathroom

Als je een simpele badkamer hebt of in een huurhuis zit waar je niets mag veranderen, kan je nog steeds je badkamer leuk versieren. Het gaat hier allemaal om de accessoires. Zo kan je op je wastafel een plastic zeeppompje neerzetten, maar je kan je zeep ook in een glazen of stenen zeepdispenser doen, zoals in deze badkamer gedaan is. Het handdoekje kan je ophangen aan de haakjes, maar je kan het ook oprollen. Dat straalt iets meer luxe uit en oogt netter.

Ook het toevoegen van een plant in de badkamer helpt om de ruimte op te vrolijken. Soms kan een mooi blad in een vaasje al voldoende zijn.

Toffe huizen bekijken, we love it

Bron: Bjurfors

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit stijlvolle appartement bewijst hoe mooi grijs met mosgroene accenten is
Sluiten