Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 10 jan 2019

Dit is het perfecte appartement voor koukleumen (en het is nog stijlvol ook)

Heb je het altijd koud? Dan vind je in de winter waarschijnlijk niets fijner dan onder een dekentje op de bank kruipen. Of in een stoel. Of op bed. Jup, dit appartement heeft het begrepen: als je overal fijne zachtje kleedjes neerlegt, heb je er altijd één bij de hand.

En o ja, het ziet er nog lekker knus uit ook. Zeker in combinatie met lichte doch warme kleuren, en de rieten stoelen die we ook vaker terugzien.

Afbeelding van appartement vol dekentjes en rieten stoelen 1
Afbeelding van appartement vol dekentjes en rieten stoelen 2
Afbeelding van appartement vol dekentjes en rieten stoelen 3

Rieten stoelen voor een mooie lichte uitstraling

Dat rieten stoelen allang niet meer met een ouderwets interieur geassocieerd hoeven te worden, wisten we al. Maar dit appartement tilt die wetenschap nog een trapje hoger door riet te combineren met licht hout. Pretty! Zeker in combinatie met het tafelkleed van beige/gebroken wit, heeft de eettafel zo een heel warme uitstraling.

Ook tof: de alocasia zebrina (ook wel: olifantsoor) op tafel. Lijkt een beetje hoog, maar daardoor heb je juist geen last van planten die in de weg zitten als je degene tegenover je wilt aankijken.

Afbeelding van appartement vol dekentjes en rieten stoelen 4
Afbeelding van appartement vol dekentjes en rieten stoelen 5
Afbeelding van appartement vol dekentjes en rieten stoelen 6

Dekentjes everywhere

Heb je dat dekentje op de keukenstoel gezien? Er ligt er ook één op de bank. En zelfs op de stoel op het balkon. Zoals we al zeiden: dit is de hemel voor koukleumen. Extra leuk is dat het niet allemaal dezelfde exemplaren zijn, maar er juist enorm wordt afgewisseld in verschillende kleuren en stoffen – hoewel je natuurlijk sowieso een favoriet krijgt.

Er worden overigens ook verder veel zachte structuren gebruikt voor een knusse uitstraling. Het vloerkleed in de woonkamer ziet er bijvoorbeeld uit alsof we er zo op in slaap zouden kunnen vallen, en de poef naast de bank heeft mooie ronde hoeken.

Afbeelding van appartement vol dekentjes en rieten stoelen 7
Afbeelding van appartement vol dekentjes en rieten stoelen 8
Afbeelding van appartement vol dekentjes en rieten stoelen 9

De slaapkamer en werkkamer hebben precies hetzelfde kleurenschema als de woonkamer: gebroken wit en licht hout, met enkele planten en takken. Eventueel zou je natuurlijk nog kleurrijke statement pieces kunnen toevoegen, maar ook met alleen de zachte tinten kom je prima uit de (gebroken witte) verf. Gaat er des te meer aandacht uit naar de bijzondere lamp in je slaapkamer – had je die al gezien?

Meer mooie Scandinavische interieurs:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fantasticfrank.se

Reageer op artikel:
Dit is het perfecte appartement voor koukleumen (en het is nog stijlvol ook)
Sluiten