Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 6 aug 2019

Dit appartement heeft bloemetjesbehang in de keuken – en het ziet er níet oubollig uit

Een combinatie van witte tegels en bloemetjesbehang in de keuken: klinkt een beetje oubollig, maar dit appartement rockt het gewoon. Net als de antieke kast in de verder vrij moderne woonkamer, trouwens. Oud en nieuw combineren is een kunst, maar wel één die deze bewoners zeker verstaan.

Afbeelding van keuken met bloemetjesbehang 2
Afbeelding van keuken met bloemetjesbehang 3

Een keuken met bloemetjesbehang

Oké, dit is misschien niet de print waar je meteen aan denkt bij het woord ‘bloemetjesbehang’ – maar ook deze print met grote bloemen zou in veel gevallen nogal ouderwets staan. Maar niet hier! Door de combinatie met de stoelen van donker hout met een printje straalt het eerder wat exotisch uit, en het witte keukengedeelte maakt de ruimte een stuk lichter.

Afbeelding van keuken met bloemetjesbehang 4

Die keuken zelf is trouwens heel basic, misschien net iets te veel naar onze smaak. Maar wat wel tof is, zijn de kleine (kruidenplantjes) op het aanrecht. De rechter staat in een soort juten zak, en dat past perfect bij het hout in de rest van de ruimte.

Afbeelding van woonkamer met antieke kast 1
Afbeelding van woonkamer met antieke kast 2

De woonkamer: een antieken kast en gouden tafeltjes

Die combinatie van hout en wit zien we ook terug in de woonkamer. Die is modern Scandinavisch door het vloerkleed met ruitpatroon dat we steeds vaker zien, en natuurlijk door de witte bank. Dat wordt echter gecombineerd met een rieten mand die wat knusheid toevoegt, én met die antieke kast. De muren hebben een heel licht groen tintje, wat het geheel samenbrengt.

Afbeelding van woonkamer met antieke kast 3

De prachtige kast steelt natuurlijk vooral de show, maar dat geldt ook voor de gouden tafeltjes waar we fan van zijn. Eén gouden tafel is misschien wat veel, maar deze twee kleine zijn juist heel speels, vooral omdat ze iets verschillen in hoogte.

Afbeelding Scandinavische slaapkamer 1
Afbeelding Scandinavische slaapkamer 2

De slaapkamer lijkt de enige plek waar geen behang of kleur op de muur zit, maar er hangen wel een paar mooie lijsten aan de muur – en meer heb je ook eigenlijk niet nodig in een kamer waar je eigenlijk alleen in bed ligt. Goed, technisch gezien staan er misschien ook stoeltjes tegen de muur, maar het feit dat op één daarvan een plant staat verraadt al dat die er eigenlijk vooral voor de sier staan.

Afbeelding Scandinavische slaapkamer 3

Het is dan ongetwijfeld ook geen toeval dat die stoeltjes zo goed bij het nachtkastje van donker hout passen. Dat laatste herinnert ons er trouwens aan hoe belangrijk het is om een opgeruimd nachtkastje te hebben. We zijn altijd geneigd er een paar boeken, een wekkerradio, een nachtlampje en een heleboel troep op te leggen, maar aan een klein lampje en plantje heb je ook gewoon genoeg.

Minimalisme is dus key – voor de uitstraling én je woonplezier.

Meer mooie appartementen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kvarteret Makleri

Reageer op artikel:
Dit appartement heeft bloemetjesbehang in de keuken – en het ziet er níet oubollig uit
Sluiten