Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 24 aug 2018

Ga je verhuizen? Let dan op deze 6 dingen als je een appartement gaat bezichtigen

Een huis of appartement bezichtigen is heel spannend en leuk! Je loopt door een ruimte om te bekijken of dit is waar jij gaat wonen. Ben je verliefd op het huis? Misschien moet je dan nog even deze dingen checken voordat je iets besluit.

How to: appartement bezichtigen

Er zijn absoluut geen regels voor, maar we kunnen je wel een aantal tips geven voor tijdens het bezichtigen. Als je zonder plan een huis gaat bekijken kan het zijn dat je door je enthousiasme compleet vergeet om op bepaalde dingen te letten. Dus om je voor te bereiden zijn hier 6 dingen waar je tijdens een bezichtiging op moet letten.

1. Zet je pokerface op

Als je een appartement bekijkt is het belangrijk om niet te laten zien wat je ervan vindt. Ben je enthousiast? Prima! Laat het alleen niet meteen weten. Zo heb je nog ruimte om eventueel iets te onderhandelen.

2. Check de waterdruk

De waterdruk in het appartement is belangrijk. Een klein straaltje is niet iets waar je op zit te wachten. Tijdens het bezichtigen mag je dus gerust een kraan hier of daar open draaien om te kijken hoe de druk is. Check dan ook meteen even hoe lang het duurt voordat het water warm wordt.

3. Heb je bereik?

Het zou natuurlijk wel heel vervelend zijn als je helemaal happy bent met je appartement, maar je vervolgens geen bereik hebt. Dus ben je aan het bezichtigen? Pak dan even je telefoon uit je zak en kijk of je bereikt hebt.

Ga je binnenkort verhuizen? Met deze 20 tips wordt het een eitje!

4. Hoe luidruchtig is het appartement of appartementencomplex

Vaak heb je niet door hoe luidruchtig het appartement kan zijn. Als je overdag een bezichtiging hebt kan het zijn dat het rustig is, omdat alle buren aan het werk zijn. Vraag daarom of je ook een keer ‘s avonds langs mag komen. Dan krijg je een beter en compleet beeld.

Ben je een onrustige slaper? Ga dan even naar de slaapkamer, en luister even een paar minuten in stilte. Geen treinen of trams die voorbij komen? Is er een ander vervelend geluid? Het is beter om dit van tevoren te bekijken zodat je niet bij de eerste nacht voor een verrassing komt te staan.

5. Hoe is de buurt?

Veel mensen vergeten vaak de buurt te bekijken. Hoe is het verkeer? Is het druk of juist rustig? Kom ook een keer ‘s avonds langs om te kijken hoe het dan is. Is de straat goed verlicht? En kijk daarnaast even naar de voorzieningen in de buurt, zoals de supermarkt en leuke restaurantjes.

Voor het eerst samenwonen: inrichten

6. Bekijk de meterkast.

Dit is ook iets wat veel mensen vergeten, maar wat niet geheel onbelangrijk is. Is de meterkast in het appartement zelf of gedeeld met andere bewoners? Hoeveel groepen zijn er? Zijn er genoeg voor alle apparatuur in de keuken? En is er een aardlekschakelaar? Nu je het toch over energieverbruik hebt, wat ben je daar per maand ongeveer voor kwijt? Dat zijn allemaal vragen die je gerust mag stellen. Niets is vervelender dat je na het verhuizen problemen tegenkomt.

Meer tips voor het verhuizen?

Met bovenstaande tips kom je de bezichtiging wel door! Ga je dan eindelijk verhuizen? Bekijk deze checklist dan even. Samenwonen is heel leuk, maar levert bij het verhuizen veel stress op, so keep that in mind. En ga je verhuizen naar je eerste echte huis? Volg dan deze 4 tips!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ga je verhuizen? Let dan op deze 6 dingen als je een appartement gaat bezichtigen
Sluiten