Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 2 aug 2021

Zin in een nieuw kleurtje? Probeer dan een van deze kleurencombinaties uit

Beschouw je jezelf als een avontuurlijk persoon? Probeer dan ook eens avontuurlijk in je interieur keuzes te zijn. We zijn bekend met veel kleurencombinaties waarvan we wéten dat ze werken, wat een ongebruikelijke combi des te leuker maakt. Dus ga eens voor die aparte, unieke kleurencombinaties die wat schuren.

Heb je nog geen bepaalde kleuren in gedachten? Wij hebben wat kleuren bij elkaar gezet die je normaal gesproken niet zo vaak samen ziet.

5 kleurencombinaties voor een uniek interieur

1. Koraal en aqua blauw

Het is misschien niet meer zo ongebruikelijk als eerst om dit paar in een kamer te vinden, maar het maakt de combinatie nog niet gewoon. Er zijn namelijk niet veel kleurencombinaties die er spannender uitzien dan deze.

2. Turquoise, geel en roze

Het zal waarschijnlijk niet als zo’n verrassing komen dat turquoise en saffraan goed samengaan aangezien blauw en geel wel vaker met zijn tweeën verschijnen. De derde kleur komt dan misschien wat meer uit het niets vallen, roze.

Met een leuke inrichting kunnen deze kleuren elkaar versterken en je interieur een hele positieve uitstraling geven waar je spontaan blij van wordt.

3. Oranje, marineblauw en groenblauw

Ook hier zijn de eerste twee wel een wat vertrouwder koppel en roept de laatste wat vragen op. Voordat je deze combinatie afschrijft vanwege de aanwezige kleuren oranje en groenblauw, kun je er ook voor kiezen ze niet zo aanwezig te maken. Zo komt de kleurencombinatie tot zijn recht zonder dat je er hoofdpijn van krijgt.

Kies bijvoorbeeld een vlakke oranje teint, en combineer deze met een rustige marineblauw. Of kies groenblauw als hoofdkleur en combineer deze met tinten marineblauw als accentkleur om ervoor te zorgen dat het geheel minder druk wordt.

4. Rood, groen en grijs

Rood en groen zijn complementaire kleuren die we eigenlijk niet vaak in interieurs zien verschijnen. Misschien dat hier wat verandering van komt als je het neutrale grijs aan deze reeks toevoegt. Grijs kan namelijk de kleur wat breken en het interieur er rustiger uit laten zien.

Natuurlijk moet je er wel goed opletten welke grijs het beste erbij past. Met grijs kan je wel sneller de fout maken een fletse grijsteint te kiezen, waardoor je interieur een wat saaiere uitstraling krijgt.

5. Paars en groen

Denk aan donkergroene muren met paars meubilair. Voeg er nog een donkere houten vloer aan toe. Zie je het al zitten? Zo niet, dan werkt het lichte gifgroen misschien wel voor jou in plaats van dat donkere gebeuren.

Roomed to the rescue: zo kies je het juiste kleurenpalet voor in jouw huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zin in een nieuw kleurtje? Probeer dan een van deze kleurencombinaties uit
Sluiten