Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 18 nov 2020

Een parel uit de kringloop: houd je ogen open voor een antieke dekenkist

Regelmatig maak ik een uitstapje naar de kringloopwinkel. Soms kom ik helemaal niets leuks tegen, soms een parel. Mijn antieke secretaire voor €25 valt bijvoorbeeld in die laatste categorie (zo blij mee!). Iets waar ik ook nog al te graag tegenaal wil lopen, is een antieke dekenkist zoals in deze binnenkijker.

Friendly reminder: je moet wel écht geluk hebben als je een antieke dekenkist spot. Maar áls je zo’n lucky bastard bent, dan kan je dag niet meer stuk.

pastel slaapkamer met antieke dekenkist
Bron: Bolaget
pastel slaapkamer met antieke dekenkist
Bron: Bolaget

De dekenkist is in dit geval gebruikt als het ‘bankje-aan-het-voeteneinde-van-het-bed’, al wil de praktijk leren dat dat bankje vaak gebruikt wordt als kledingstoel. Zonde van zo’n bijzondere kist uiteraard, dus we snappen heel goed dat deze kist niet meer opgesmukt wordt met accessoires. Hij is prachtig zoals ‘ie is.

Pastelkleurige slaapkamer

Naast het donkere hout van de antieke dekenkist is er gekozen voor veel pastel in de slaapkamer. We zien licht terracotta, middenblauw en wat beige tinten vooral naar voren komen. Zowel in de kussens die op bed liggen, als in de opgehangen schilderijen en de fluffy lamp.

Als je gek bent op zachte woonaccessoires en meubels, dan verwijzen we je graag door naar dit artikel: Hier shop je de leukste bouclé meubels (voor een instagrammable interieur). Bouclé is hot, zacht en fluffy. Wat wil je nog meer?

pastel slaapkamer
Bron: Bolaget
planten in slaapkamer
Bron: Bolaget

De gordijnen die voor het raam hangen, vinden we qua kleur eigenlijk niet zo goed bij de rest van het kleurenpalet passen. Een gemiste kans, als je het ons vraagt.

Wel zijn we erg enthousiast over de planten in de vensterbank, die in een verweerde terracotta pot staan. Juist doordat de pot een oude look heeft, past het goed bij de antieke kist. En zo word het toch nog één geheel.

Andere mooie binnenkijkers om inspiratie op te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een parel uit de kringloop: houd je ogen open voor een antieke dekenkist
Sluiten