Deze Anthurium heet ‘Flamingoplant’ en wij vinden ‘m echt prachtig

Als een plant een toffe naam heeft zoals ‘flamingoplant’, dan kan het eigenlijk al niet fout gaan. En inderdaad, de flamingoplant is booming. Met z’n prachtige rode bloemen steelt hij de show in elk interieur.

De Flamingoplant is een bijnaam van de Anthurium Scherzerianum.  Met zijn lange, slanke bladeren en gekrulde bloemkolven onderscheidt de Flamingoplant zich van andere Anthuriums. Ook is een Flamingoplant over het algemeen iets kleiner dan zijn soortgenoten – maar dat maakt ‘m absoluut niet minder leuk.

De Flamingoplant verzorgen

Als je je Anthurium wilt beschermen tegen bruine bladeren, houd ‘m dan vooral uit de (zomer)zon. Hij kan namelijk absoluut niet tegen felle zonnestralen.

Maar te weinig licht is ook niet goed, want dan kunnen de felgekleurde bloemen verbleken. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Zet de Flamingoplant daarom in de winter altijd op een lichte plek.

De Anthurium vermeerderen

Pot je jouw Anthurium in de lente over naar een grotere pot? Dan kan je ‘m ook vermeerderen, als je dat leuk vindt. Dit kan je eens per twee jaar doen door de stelen op te delen, en beide bosjes in een ander potje te planten.

De Flamingoplant water geven

Als je een Anthurium in huis haalt, houd er dan rekening mee dat het een dorstige plant is. In de zomer kan je de grond het beste vochtig houden door 1 a 2 keer per week water te geven. Laat de grond vooral niet uitdrogen, daar houdt de Anthurium niet van.

In de winter heeft de Flamingoplant aanzienlijk minder water nodig. Eens in de twee weken moet dan genoeg zijn. Houd de luchtvochtigheid in de kamer echter wel altijd lekker hoog door de plant af en toe te benevelen met een plantenspuit, want dat vindt de plant héérlijk.

Meer lezen over mooie planten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze Anthurium heet ‘Flamingoplant’ en wij vinden ‘m echt prachtig
Sluiten