Anita geeft een kijkje in haar huis met een geheel wit interieur

Van buitenaf verwacht je niet wat je hier binnen aantreft en dat maakt een kijkje in dit huis nóg leuker. We volgden Anita al een tijdje via Instagram, waar ze dagelijks beelden van een prachtig gestyled, wit interieur deelt. Wij waren wel nieuwsgierig naar de rest van dat interieur pakten de auto naar Alphen aan den Rijn.

Sinds twee jaar woont Anita hier met haar man en drie kinderen. Toen ze het huis kochten was het totaal anders en ze hebben dan ook behoorlijk verbouwd. We zeggen wel vaker dat de inrichting van je huis een weerspiegeling van je persoonlijkheid is en in dit geval lijkt het ook een weerspiegeling van Anita’s uiterlijk te zijn: fris, wit en clean!

anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0113

Anita is leerkracht en interieur is echt haar hobby. Een tijdje deed ze interieurstyling onder de naam Frisze Blik. Het idee van Frisze Blik was om met huidige spullen een ‘frisse blik’ te werpen op de woning. Dus geen nieuwe aankopen doen en het interieur alleen restylen met bestaande spullen. Maar uiteindelijk ging Anita toch interieurs ontwerpen, kocht ze nieuwe items voor de styling en bracht ze veel meer tijd door achter de computer. Dat was niet helemaal wat ze wilde, dus stopte ze ermee. Haar Instagram account hield ze aan en dat is maar goed ook.

Bekijk ook: vier tips voor een nieuwe look met spullen die je al hebt

anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0090
anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0043
anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0074

Met maar liefst 287 vierkante meter is dit huis behoorlijk ruim te noemen. De woonkamer, keuken, eetkamer en home office bevinden zich allemaal in één grote ruimte. Deze ruimte heeft een U-vorm en door de strak witte gietvloer lijkt de kamer nog ruimer.

Tip: als je in een klein en donker huis woont, kun je het beste gaan voor een wit interieur. Zo laat je de ruimte een stuk groter lijken.

anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0026
anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0040

Toen het gezin hier naartoe verhuisde was de keuken opgedeeld in kleine hoekjes. Dat braken ze open en betrokken ze allemaal bij de rest van de ruimte. De Comprex keuken is eveneens wit en geeft een moderne look aan de ruimte. Tegenover het keukenblad is ruimte gemaakt voor een home office. Slim, want zo wordt ook die ‘loze’ ruimte benut.

anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0004
roomed-anita-tafel

In hun vorige huis veranderde Anita constant wel wat in het interieur en gooide ze de inrichting regelmatig om – tot lichtelijke ergernis van haar man, die de meubels soms wel een paar keer per week zag verplaatsen. In dit huis verandert ze ook wel vaak iets, maar dan gaat het meestal om de accessoires en kleinere meubels, die ze af en toe omwisselt.

anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0022

Vroeger gingen de meubels alle kanten op, maar nu blijft het grotendeels wel staan en boor ik ook geen gaatjes meer in de muren.

anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0053
anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0048
anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0031

Veel meubels en accessoires komen van Marktplaats, kringloopwinkels of Loods 5. Maar ook via Instagram koopt Anita veel spullen voor in huis. Een voorbeeld daarvan is het wollen plaid op het daybed in de woonkamer.

anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0130

Boven zijn de slaapkamers en de badkamer. Die laatste hebben ze overgeslagen tijdens de verbouwing en is nog een project voor de toekomst.

anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0206
roomed-anita-kinderkamer-stoer
anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0164
roomed-anita-kinderkamer

In de kinderkamers geen geheel wit interieur, maar iets meer kleur! Wij zijn vooral fan van de vrolijke slingers en pompons in de kamer van Bo. Die doen het altijd goed in de kidsroom en stiekem vinden wij die items ook nog heel leuk.

anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0195
wit interieur

Anita en haar man maakten twee boeren schuifdeuren om de inloopkast te scheiden van de slaapkamer. Wil je zelf ook zo’n stel stoere deuren maken? Check de DIY hier.

anita-roomed-hangstoel
anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0221

Vorig jaar hebben ze de hele tuin gesnoeid en omgebouwd mét een veranda. De stijl van binnen is ook doorgetrokken naar buiten. Met een paar kachels kan het hele gezin hier zo lang mogelijk genieten van de buitenlucht, ook als het ‘s avonds wat kouder wordt.

roomed-anita-wit
anita_roomed_irisduvekot_04okt-2016_0244

MEER LEZEN
Ben je geïnspireerd door het huis van Anita en wil jij nu ook een geheel wit interieur? Wij geven je vijf ideeën voor het stylen van een wit huis.

Fotografie: Iris Duvekot voor Roomed

Reageer op artikel:
Anita geeft een kijkje in haar huis met een geheel wit interieur
Sluiten