Helpt de ananasplant tegen snurken? En alles wat je verder wilt weten over deze plant

Tijd om je urban jungle aan te vullen met een nieuwe kamerplant. Vandaag zetten we maar al te graag de ananasplant in het zonnetje, want deze plant is léúk. De plant is subtiel, niet al te groot, en heeft de ultieme gunfactor door de mini-ananas in het midden van de plant.

Als je de ananasplant in huis haalt, is de kans groot dat ‘ie nog aardig klein is. De vrucht zit dan nog verscholen tussen de bladeren. Maar hoe langer je de plant hebt, hoe meer van de vrucht je gaat zien.

Ananasplant verzorgen

De ananasplant is hartstikke makkelijk in de verzorging. Geef ‘m twee keer per week een scheutje water, en zorg ervoor dat de wortels van de plant niet nat blijven. Zet de plant daarom altijd in een plastic binnenpot met drainagegaten, zodat het overtollige water weg kan lopen.

Zet de plant op een warme plek, zoals de woonkamer. De plant houd wel van een vochtige omgeving, dus wanneer je huis een ‘droge lucht’ heeft doe je er goed aan om de bladeren af en toe te nat te sproeien. Zo blijft ook het blad mooi groen!

Let op: de mini-ananas kan je overigens niet eten. Voor een zoete ananas verwijzen we je toch echt door naar de supermarkt.

Helpt de ananasplant tegen snurken?

Je hebt misschien wel eens gehoord dat de ananasplant tegen snurken zou werken. Klopt dit? Volgens NuCheckt is dit jammer genoeg een fabeltje – er is nooit een specifiek onderzoek geweest wat bewijst dat deze plant in de slaapkamer zorgt voor een betere (en snurk-loze) nachtrust.

Zet de ananasplant dus vooral lekker in de slaapkamer omdat ‘ie er zo mooi staat, maar niet om snurken tegen te gaan.

Zelf een ananasplant kweken

Heb je wel eens geprobeerd om een avocado zelf te kweken? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de pit, satéprikkers en een glas water. Goed nieuws: een ananasplant kan je op ongeveer dezelfde manier kweken.

We leggen je hier precies uit hoe je dat moet aanpakken: zelf een ananasplant kweken van een échte ananas doe je op deze manier.

Meer lezen over andere kamerplanten

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Helpt de ananasplant tegen snurken? En alles wat je verder wilt weten over deze plant
Sluiten