Deze ananasplant met rode mini-ananas heet de Dwergananas (en hij is te leuk!)

Onze urban jungle is nooit af. We staan immers altijd open voor een nieuwe plant, en het maakt eigenlijk niet uit welke plant precies. Daarom delen we elke week onze favoriete planten met jullie. Deze week zetten we de Dwergananas in het zonnetje, een ananasplant met een mini rode ananas.

De ‘normale’ variant van de ananasplant kenden we al, maar we wisten niet dat hij ook zo’n leuk rood zusje heeft. De ananas behoort in de plantenwereld tot de familie van de Bromelia’s, maar is wel heel bijzonder: het is een van de weinige Bromelia-soorten die omhoog groeien, in plaats van hangend aan een stam.

> Wist je dat je je ananasplant zelf kan kweken? 

Yes! Met deze DIY maak je je eigen ananasplant

De ananasplant verzorgen

De Dwergananas is een makkelijk plantje. Qua standplaats houdt hij van een zonnige plek. Met veel zon kan de ananas immers rijp worden (we raden het trouwens niet aan om de ananas te eten in verband met eventuele chemicaliën die in de ananas kunnen zitten). Zet je Dwergananas echter niet direct in de zon, want dan kunnen de bladeren broos worden en verbranden.

Je Dwergananas water geven

Net zoals veel planten gaat de ananasplant ‘s zomers het lekkerst op één keer per week water geven. Verminder dit in de winter tot eens in de paar weken. Laat de grond tussen de twee gietbeurten altijd opdrogen om wortelrot te voorkomen.

Deze kleurrijke verschijning is de ideale accessoire om je interieur wat meer sfeer te geven. En juist omdat ‘ie rood/roze is in plaats van de originele ananaskleur, valt ‘ie lekker op.

Ananasplant tegen snurken in de slaapkamer

Je hebt het vast al eens voorbij zien komen: door een ananasplant op de slaapkamer neer te zetten, snurk je (of je partner) minder. Klinkt ideaal! Dat komt doordat de ananasplant, in tegenstelling tot veel andere planten, ‘s nachts zuurstof aanmaakt. En hoe meer zuurstof in de kamer, hoe minder de kans op snurken aanwezig is.

Meer lezen over onze favoriete planten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze ananasplant met rode mini-ananas heet de Dwergananas (en hij is te leuk!)
Sluiten