Een kijkje in de Amsterdamse design loft van een interieurontwerper

Wij houden van goed ontworpen interieurs, maar wanneer zo’n interieur samengaat met een bijzonder pand of fijne locatie.. dan zijn we helemáál om. Dit huis is het perfecte voorbeeld hiervan. Deze prachtige design loft staat op het KNSM-eiland in Amsterdam en is écht fantastisch.

Dat dit huis huis er zo te gek en bijzonder uitziet is niet vreemd. De eigenaresse van dit prachtige pand is namelijk interieurontwerper Reineke Antvelink. Zij is niet alleen verantwoordelijk voor het interieur, maar ook voor de indeling van dit bijzondere gebouw.

Laten we het eerst even hebben over de locatie. De design loft is gebouwd in het trappenhuis van de voormalige kantine van de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij. Vlakbij de binnenstad en omringd door water.

Het huis bestaat uit drie woonlagen, deels splitlevel. Op de begane grond zijn de slaapkamers te vinden. Op de eerste verdieping is een grote – en jaloersmakende – woonkeuken gemaakt, tevens met toegang tot de master bedroom. Helemaal bovenin vinden we een te gekke studio slash atelier. Goed, nu je weet hoe het huis een beetje in elkaar steekt, is het tijd om eens even lekker weg te dromen bij het heerlijke interieur!

Door de originele functie van het gebouw, heeft de design loft een fijne industriële uitstraling. Hoge plafonds, grote ramen, en hier en daar de originele balkenconstructie. De loft bestaat uit heel veel open ruimtes, maar toch voelt het huis heel knus. Dit komt omdat Rieneke zoveel mogelijk goed gestylede hoekjes heeft gecreëerd.

>> Tips en tricks voor een industrieel interieur

>> Te gek grachtenpand in Amsterdam met een waanzinnig bad

Via de houten trap naast de keuken kom je terecht in de master bedroom met prachtige badkamer. Ook is hier een tweede woonkamer gecreëerd.

De trap naar boven leidt naar het fantastische atelier. Hier hangt een heerlijke artistieke sfeer. In deze ruimte zijn de originele elementen van de bijzondere locatie nog goed zichtbaar. De balken passen perfect bij de functie van de ruimte en de vloer met patroon.

Ook de kinderkamers op de begane grond wilden we je niet onthouden. We weten zeker dat je hier veel inspiratie uit kunt halen! Welke lessen we kunnen trekken uit dit huis? Wees niet bang voor kleur, combineer verschillende prints en geef bijzondere accessoires een prominente plek!

Verliefd? Snappen wij best. En dan heb je mazzel! Deze prachtige design loft wordt verkocht via Broersma Makelaardij. De Funda pagina bekijk je hier.

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Een kijkje in de Amsterdamse design loft van een interieurontwerper
Sluiten