Amsterdam Building maar dan over de grens

En niet zo’n beetje over de grens ook. Dit gebouw, genaamd Amsterdam Building, staat in Mexico. In Colonia Condesa om precies te zijn. Kenmerkend voor gebouwen in deze wijk van Mexico stad is de Art Deco bouwstijl, die we kennen uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Colonia Condesa is na 1902 gebouwd op de plek waar eerst een paardenracebaan was. Het grappige is dat de vorm van die racebaan nu nog terug te vinden is in de straten van Amsterdam.

Hoewel the Amsterdam Building pas in 2015 is opgeleverd, past het design wel in de Art Deco stijl. Het gebouw bestaat voornamelijk uit beton en nee, het lijkt inderdaad in de verste verte niet op de grachtenpanden, die zo kenmerkend zijn voor onze hoofdstad.

Net als in dit huis tussen de pijnbomen van Argentinië heeft het gebouw een vrij open constructie. De grote ramen maken dat je ook binnen optimaal van de omgeving geniet. Met grote planten en bomen op de terrassen wordt het huis toch in een groene omgeving gezet, terwijl het eigenlijk middenin de stad staat.

Het plafond is vrij laag, maar door de grote ramen krijgt de ruimte lucht en lijkt het minder ‘benauwd’. Heb jij thuis ook een kamer met laag plafond? Ga dan voor een licht plafond in plaats van zo’n donkere kleur als in dit huis. Daardoor lijkt de ruimte al gauw een stuk ruimer. Ontdek hier wat je nog meer kunt doen om een hoog plafond te ‘faken’.

Het gebouw is ontworpen door de architecten van Jorge Hernández de la Garza.

Meer gebouwen in Mexico stad zien?

architizer.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Amsterdam Building maar dan over de grens
Sluiten