Amstelloft: leven in een DIY-huis in Amsterdam

Dat wij niet vies zijn van een DIY-projectje, wist je vast al. Maar wat als we nou zeggen dat je in Amsterdam in een heus DIY-huis kan wonen? Eén ruimte, vier mogelijkheden. Amstelloft komt namelijk met een bouwpakket waarmee jij je eigen droomhuis kan creëren. Van een ruimtelijke, open loft tot een eengezinswoning.

Dit project van WE architecten is geïnspireerd door woningen in oude scholen, kerken en pakhuizen. Nieuwsgierig? Kijk snel verder.

Door middel van flexibele houten insteekvloeren, die je zelf in het casco (het skelet van het huis) kan hangen, kun je de indeling van het appartement veranderen. De woningen hebben een hoogte van 5,5 meter, waardoor je gemakkelijk een kamer meer of minder kan creëren. Een beetje Bob de Bouwer heeft op deze manier meerdere huizen in één.

De woning is om te bouwen van een open loft, tot een woning-atelier en van een thuiswerk-woning en een eengezinswoning. Dit allemaal zonder het ruimtelijk gevoel en de prachtige lichtinval te verliezen. Ideaal dus als er een kleine op komst is en je niet wil verhuizen buiten de stad. Amstelloft ligt namelijk in het Amstelkwartier in Amsterdam.

>> Woon jij in een loft en wil je meer privacy? Dit zijn zeven alternatieven voor muren in een eenkamerappartement.

BEKIJK MEER:
Neem in vogelvlucht een digitale tour door Amstelloft.

Zie jij zo’n doe-het-zelf projectje ook wel zitten? Deze vrienden bouwden prachtige appartementen in een oude school!

www.wearchitecten.nl

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Amstelloft: leven in een DIY-huis in Amsterdam
Sluiten