Van oud ambulance station naar industrieel vakantiehuis

Wij houden van huizen met karakter, een mooie herinnering of bijzondere geschiedenis. Het is dan ook niet voor niets dat je op Roomed vaak huizen tegenkomt die voorheen een andere functie hadden. Deze gebouwen dienden bijvoorbeeld als fabriek, ziekenhuis of feestschuur. Ook deze keer hebben we weer een gebouw met een verhaal. Het gaat om een oud ambulance station in London dat door Marta Nowicka & Co verbouwd werd naar te gek industrieel vakantiehuis, waarbij veel originele elementen bewaard zijn gebleven.

Het station bestond uit een garage en een kantoor. De muur tussen deze twee ruimtes is weggehaald, waardoor er één grote ruimte met de uitstraling van een loft is ontstaan. Door er in dezelfde stijl nog een aanbouw bij te bouwen is het vakantiehuis nu groot genoeg voor vier slaapkamers en een grote, open woonkamer en keuken.

Het vakantiehuis huis zit vol ‘industriële parels’ zoals bakstenen muren en de oude houten balkenconstructie. Maar wat dit huis écht bijzonder maakt, is de set originele garagedeuren aan de zijkant van het huis. Achter deze deuren stonden vroeger de twee ambulancewagens opgesteld.

Naar ons idee heeft dit huis de perfecte combinatie van oude elementen en stoer, modern design. De keuken is behoorlijk strak, maar door het gebruik van zowel RVS als vergrijsd hout is het niet té modern. Ook de ouderwetse houtkachel heeft een stoere look, maar het brengt ook sfeer met zich mee.

Ook in de slaapkamers komt diezelfde combinatie goed tot z’n recht. De glad gestuukte muren worden afgewisseld met de oude bakstenen muren die enkel zijn schoongemaakt. Hierdoor zie je in het gehele huis veel kleurverschil in de bakstenen, wat zorgt voor de industriële look waar we zo van houden!

Ben je helemaal geïnspireerd en wil je nu zelf ook een industrieel interieur? Check dan deze artikelen:

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Van oud ambulance station naar industrieel vakantiehuis
Sluiten