Renée Leeuw
Renée Leeuw Lifestyle 22 sep 2020

6 geniale manieren om aluminiumfolie in huis te gebruiken

Zoals zoveel huis-, tuin- en keukenbenodigdheden heeft ook aluminiumfolie meerdere functies. Nu zijn wij altijd op zoek naar handige tricks die het leven een stukje gemakkelijker maken en daarom leek het ons goed om eens te laten zien waarvoor je dit zilverfolie nog meer kunt gebruiken.

In dit artikel zetten we 6 geniale hacks op een rijtje. Lees snel verder en laat je verrassen!

6 lifehacks met aluminiumfolie

1. Slijp je schaar

Botte schaar? Knip in een stuk aluminiumfolie en je schaar is weer scherp.

2. Verwijder roest

Is de kraan, douchekop of het douchegordijn roestig? Vervang het niet direct voor een nieuw exemplaar, maar probeer het eerst te schrobben met aluminiumfolie. Het folie zou namelijk roestplekken verwijderen. We hebben het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar het is de moeite waard, niet waar?

Tip: voor hardnekkige roestvlekken kun je de folie het best in wat cola dopen en dan het roestige oppervlak te schrobben.

> Ook lezen: 4 manieren om roestvlekken uit je kleding en meubels te krijgen

3. Versnel je strijkwerk

Plak een stuk folie aan de onderkant van de strijkplank. De folie reflecteert de warmte van het strijkijzer en dat zorgt ervoor dat je schone was veel sneller gestreken is.

4. Houd het warm

Heb je de verwarming al aan gezet maar blijft het toch koud in huis? Verpak een plaat multiplex in aluminiumfolie en plaats het achter de radiator. Zo blijft de warmte langer in huis!

5. Reinig je zilveren en gouden sieraden

Beter dan zilverpoets! Leg een gevouwen stuk folie in een bakje. Besprenkel dit met zout en leg daar je sieraden op. Schenk hier vervolgens heet water over totdat de sieraden onder water komen te staan. Laat het een tijdje ‘weken’ totdat de vlekken weg zijn. Dit werkt overigens ook voor al je koperen accessoires.

6. Te kleine batterijen?

Oeps, heb je per ongeluk net iets te kleine batterijen gekocht? Plaats een stukje aluminiumfolie tussen het contact en de batterij. Werkt prima!

Meer hacks die jouw leven nét iets beter gaan maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 geniale manieren om aluminiumfolie in huis te gebruiken
Sluiten