Renée Leeuw
Renée Leeuw Compact Wonen 12 apr 2015

Altijd al willen weten hoe het is om in een klein huisje te wonen?

De meeste mensen wonen het liefst in grote huizen, maar leven in een klein huisje is een ware trend aan het worden. Er zijn zelfs hele community’s van mensen, die hun eigen kleine huisje bouwen en daar een heel verslag van geven op bepaalde websites. Overweeg je om ook onderdeel te worden van de kleine huisjes community?

Neem alvast een voorproefje! Er zijn namelijk genoeg gave, kleine huurhuisjes op Airbnb en wij verzamelden de acht leukste.

Bron: AIrbnb

1. Silo Studio Cottage

Deze kleine silo staat in Massachusetts en is zowel van buiten als vanbinnen helemaal van hout. De ronde deuropeningen, het hemelbed en de prachtig verzorgde tuin.. de silo lijkt zo uit een sprookjesboek te komen! Meer info over dit verblijf vind je hier.

Bron: Airbnb

2. Klein huisje op wielen

Veel gezien binnen de kleine huisjes community zijn zelfgebouwde kleine huisjes op wielen. Zo’n verschijning kon niet lang ontbreken op Airbnb en in de staat Washington kun je nu zelf ervaren hoe het is om in zo’n mini sta-caravan te wonen. Dit huisje is overigens een stuk betaalbaarder dan de nummer 1 op deze lijst. Kijk maar even.

Bron: Airbnb

3. Aroma(n)tica Treehouse

De naam zegt het al: de boomhut is gesitueerd tussen goed geurende grassen, bomen, kruiden en bloemen. Neem dat plus het uitzicht van je dromen en je hebt pure romantiek te pakken, right? Het leuke aan deze boomhut is dat ‘ie redelijk dichtbij huis staat, namelijk in Italië. Ohja, en er is ook nog een zwembad in de achtertuin. Reserveren kan hier.

Bron: Airbnb

4. Zigeuner wagen

Geen doorsnee caravan, maar een echte, originele zigeuner wagen. Vroeger stonden de zigeuners met deze wagen op de horse fair, wat nog te zien is aan de beschildering in het interieur. Één ding is zeker: hiermee maak je absoluut de blits op de camping en de caravan staat ook nog eens vlakbij ons landje, namelijk in de UK. Meer info vind je hier.

Bron: Airbnb

5. Piramide

Nee, voor deze piramide ga je niet naar Egypte, maar naar Argentinië en het goede nieuws is dat de vraagprijs per nacht onder €60,- is! Van binnen krijg je echt het gevoel dat je in een cottage zit, middenin de natuur overigens. Kijk maar even hier naar de bosrijke omgeving en de vele meren!

Bron: Airbnb

6. A-vorm

Behoefte om je terug te trekken? Dat kan in de bossen van Californië in dit A-vormige huisje, dat helemaal zelfgemaakt is. En guess what? Er is zelfs een sauna plus een bio-tuin voor al je vitamientjes. Ook hier val je in de schappelijke prijzen. Reserveren kan hier.

Bron: Airbnb

7. Pipo-wagen

Alweer zo’n gek klein huis op wielen! Deze caravan is helemaal selfmade en staat vlakbij Seattle op je te wachten voor een schappelijk prijsje. Het doet ons een beetje denken aan een pipo-wagen, heel leuk! Boeken kan hier.

Bron: Airbnb

8. Klein huisje in een grot

Jawel, nu kun je zelfs in een grot overnachten vlakbij huis voor zo’n €50,- per nacht. Je moet alleen eventjes de auto of jet naar Spanje nemen, maar dan kun je dus wel gewoon vertellen dat je in een grot slaapt en je kan er zelfs nog live verslag van uitbrengen via Skype (yes, er is internet onder de grond). Deze grotwoning boeken? Check de pagina.

Overweeg jij om je huis via Airbnb te verhuren? Zo zorg je ervoor dat je pas echt geld gaat verdienen met je huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Altijd al willen weten hoe het is om in een klein huisje te wonen?
Sluiten