5 leuke alternatieven voor het standaard nachtkastje

Met een basic nachtkastje is natuurlijk niks mis, maar wist je dat er nog een hoop leuke alternatieven zijn? Wij hebben onze favorieten voor je op een rij gezet.

Voor nóg meer inspiratie: >> dit zijn de mooiste nachtkastjes voor in de slaapkamer

Een stoere touch met beton
Je hebt even een paar sterke armen nodig om de betonblokken naar boven te tillen, maar dan heb je ook wat! Je kunt het beton grijs laten, maar eventueel ook een kleur geven.

Een stoel of krukje
Waarom zou je een mooie stoel of een leuk krukje verstoppen onder een tafel, als je het ook kan omdopen tot pronkstuk van de slaapkamer? Naast je bed, met een nachtlampje, een plantje en een vintage wekker – klaar is je stijlvolle nachtkastje.

Fan van de stoel op de laatste foto? Geloof ons; dit interieur heeft meer pareltjes. De volledige binnenkijker vind je hier.

Een zwevende plank
Minimalistisch en superstijlvol. Een zwevende plank als nachtkastje is wat ons betreft een hit. Voor een natuurlijke look, ga je voor hout. Liever iets meer glam? Ga dan voor staal in een gouden kleur. Een simpel peertje is genoeg als nachtlampje, of ga voor een leuke klemlamp.

…als je een beetje extra opbergruimte wil, kun je kiezen voor een zwevende kubusvorm.

Een koffer
Buiten de slaapkamer is een koffer overigens ook een fijn decoratie item voor je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koffer als salontafel in de woonkamer?

Een trappetje
Een trappetje van hout of een vintage exemplaar als deze misstaat ook zeker niet naast je bed. Bonus: extra verdiepingen om accessoires mooi te stylen.

STYLING TIPS
Heb jij jouw perfecte nachtkastje gevonden? Lees dan hier hoe je deze kan stylen én hoe je er voor zorgt dat jij beter slaapt.

Reageer op artikel:
5 leuke alternatieven voor het standaard nachtkastje
Sluiten