5 stoere alternatieven voor de populaire industriële lamp

De industriële lamp is erg geliefd. Niet zo gek ook, want zo’n grote ietwat verroeste lamp is een prachtige eyecatcher in je interieur. Maar dan wél de echte variant! Toen de industriële stijl populair werd begon helaas de massaproductie van dit soort lampen. Goed voor het budget natuurlijk, maar hierdoor werd de charme van zo’n oude fabriekslamp ook weggenomen.

>> 7x tips en inspiratie voor een industrieel interieur

Bron: Etsy

Wij geven je graag wat suggesties voor andere lampen die ook allemaal prima in de industriële stijl passen, zonder dat je hoeft te gaan voor een goedkoper knock-off exemplaar.

1. String lights

String lights zijn een goede keus als je op een stoere manier je huis wil verlichten. Je ziet ze vaak op terrassen of balkons, maar string lights kunnen ook heel goed binnen!

Bron: Cor

2. Riet of rotan

Deze lampen hebben meestal een ‘luchtige’ look en daarom passen ze prima in een industriële sfeer. En daarbij, in een industrieel interieur zie je vaak beton. Combineer beton met rotan en je hebt een ware match made in heaven!

3. Kroonluchter

Een kroonluchter als vervanging voor een industriële lamp? Ja absoluut! Juist omdat een kroonluchter een chique look heeft staat dit heel gaaf in een wat stoerder interieur, door het contrast dat wordt gecreëerd. Bovendien zijn er kroonluchters in werkelijk alle soorten en maten; dus je vindt altijd wel iets dat past bij jouw stijl!

4. Peertjes

Ook een hele goede vervanging voor de standaard industriële lamp zijn de bekende peertjes. Relatief goedkoop, makkelijk en ze geven je interieur een speelse look!

5. Glazen lampen

Glas geeft je interieur normaal gesproken een chique look, maar picture this: Bakstenen muren, een betonnen vloer, stoere meubels en aan het plafond een paar stoere (gekleurde) glazen lichtbollen. Zo geef je glas binnen no-time een stoere look!

MEER LEZEN
Dol op de industriële stijl? Maak je look compleet met fake bakstenen muur!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 stoere alternatieven voor de populaire industriële lamp
Sluiten