Drie praktische en stijlvolle alternatieven voor een slaapbank

Lotte Wullems 15 sep 2017 Interieur

Als je in een studio woont en niet zo veel ruimte hebt, dan moet je je interieur creatief indelen. Een slaapbank kan dan je redder in nood zijn – maar aan charme en comfort kan het nog weleens ontbreken. Daarom: dit zijn niet alleen drie praktische, maar ook stijlvolle alternatieven voor een slaapbank.

Woon je in een studentenkamer en is het inrichten een beetje een struggle? Lees dan dit handige stappenplan.

opklapbed
Historiskahem
opklapbed slaapbank
Historiskahem

Een opklapbed

Als je geen plaats hebt voor een slaapplek in de woonkamer en toch echt voor die leuke tweezits wil gaan, dan kan een opklapbed wellicht dé optie voor jou. Als je de ‘kastdeur’ decoreert met spiegels, zorg je er bovendien voor dat je studio groter lijkt. Daarnaast mag je gerust voor een groot bed kiezen, aangezien je deze toch opklapt tegen de muur.

woonkamer en slaapkamer in dezelfde ruimte
Alvhem
KK Living

Betrek je bed bij de woonkamer

Je kunt natuurlijk van je bank een bed maken, maar het kan ook andersom! Ultiem comfort en toch extra zitplekken. Kies een bed zonder hoofdbord en style het met een mooi dekbedovertrek dat qua kleuren past bij de rest van de kamer. Leg er vervolgens genoeg kussens op, zodat je voor overdag ook een lekker zitplekje kunt creëert. Klaar is je daybed.

Styletip: gebruik een krukje als bijzettafel én nachtkastje.

hoogslaper
Historiskahem

Een hoogslaper

Wil je zo veel mogelijk ruimte besparen en heb je geen zin om je zithoek steeds om te bouwen tot slaapkamer? Dan is een hoogslaper perfect.

Meer inspiratie vind je hier.

Reageer op artikel:
Drie praktische en stijlvolle alternatieven voor een slaapbank
Sluiten