Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 31 aug 2020

3 alternatieven voor de standaard vierkante kussens op de bank

Een mooie bank in de woonkamer, mét een vrolijk stel kussens erop. Leuk, maar wel erg standaard. Vooral als het gewoon vierkante kussens zijn met een effen kleur. Roomed helpt je herinneren aan een paar leuke alternatieven die net een beetje origineler zijn en nauwelijks moeite kosten!

3 alternatieven voor vierkante kussens op de bank

1. Géén kussens op de bank

Yes, je leest het goed: ons eerste alternatief is er meteen een die lijnrecht tegenover de standaard staat. Gewoon helemaal niks. Sommige banken hebben zo’n mooi en bijzonder stofje (bijvoorbeeld velvet), dat het bijna zonde is om deze te verbergen achter een lading kussens.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je bank zelf al een drukke print heeft of dat er een patroon vormt in de stof. Ook dan kan het juist voor extra rust zorgen om te kiezen voor een lege bank.

2. Een zacht plaid of speels vachtje

Dit is vaak een iets strakker alternatief voor de standaard kussens op de bank. In plaats van meerdere losse accessoires, kies je hier voor één groter item. Of vooruit, aan de andere kant van de bank kan je nog prima één of twee kussens neerleggen. Maar houd het verder rustig.

Pssst, en het is ook nog eens handig om vlekken op de bank te verbergen. Kleedje eroverheen, en niemand die de vlek daaronder nog ziet.

3. Gekke vormen of opvallende stofjes

Toch echt liever kussens, maar dan wel origineel? Ga voor opvallende kussentjes in bijzondere vormen of met een opvallend printje. Ronde kussentjes bijvoorbeeld, maar ook kussens in de vorm van een dier of ander object is een goede optie. Ook helemaal hip op dit moment: kussens in de vorm van een schelp.

Kies dan wel voor maar één of twee kussens op je bank, anders wordt het te druk en wordt de aandacht niet meer genoeg op de kussens gevestigd.

Meer over kussens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 alternatieven voor de standaard vierkante kussens op de bank
Sluiten