Jaime Andreas
Jaime Andreas Slaapkamer 7 jul 2020

Even iets anders – leuke alternatieven voor je traditionele nachtkastje

Het is handig om aan beide kanten van je bed een nachtkastje te hebben. Je kunt hier handig je telefoon opladen terwijl je slaapt, een boek neerleggen, een nachtlampje neerzetten en nog veel meer. Er zijn genoeg alternatieve nachtkastjes om te gebruiken; je hoeft niet altijd voor een traditioneel nachtkastje te gaan.

In principe is ieder soort klein tafeltje geschikt om te gebruiken als nachtkastje. Het belangrijkste is dat je er dingen op neer kan zetten. Bovendien moet het tafeltje niet te hoog of te laag zijn.

> Lees ook: Dit zijn de leukste nachtkastjes voor in de slaapkamer

Gave alternatieve nachtkastjes

1. Zwevende boeken

Ben jij een echte boekenfanaat met een kast vol boeken? Ga dan voor kleine wandplankjes naast je bed waar je een boel boeken op elkaar kunt stapelen. Dan lijkt het net alsof de boeken zweven. Dit kun je ook gebruiken om je telefoon op te leggen.

2. Lekkere poef

Bij alternatieve nachtkastjes kun je ook denken aan een lekkere stevige poef. Niet alleen kun je hier iets op neerleggen; je kunt er ook lekker op zitten als je even een boekje wilt lezen in je slaapkamer.

3. Stoere kist

Gebruik een stoere houten kist als nachtkastje. Dit staat robuust en stijlvol, maar daarnaast biedt het ook nog eens meer opbergruimte voor in de slaapkamer. Een prima plek om bijvoorbeeld schoon beddengoed op te bergen.

4. Mix & match

We snappen dat je waarde hecht aan symmetrie in je slaapkamer, maar je hoeft niet aan beide kanten van je bed hetzelfde nachtkastje neer te zetten.

Het is juist leuk als je twee verschillende dingen naast je bed neerzet. Aan de ene kant een schattig kastje en aan de andere kant een lekkere poef. Dit geeft de ruimte een speels effect.

5. De kaptafel

Wist je dat de kaptafel weer helemaal terug is? Je kunt een smallere kaptafel ook perfect gebruiken naast je bed als nachtkastje. Je hebt zo een plek om spullen op te bergen en bij de kaptafel kun je je ‘s morgen lekker optutten. Lees hier wat je nog meer met een kaptafel kunt doen.

6. Een ronde tafel

Simpel, maar leuk: ga voor een ronde, wat hogere, tafel naast je bed. Ronde vormen staan geweldig in een kamer vol rechte vormen en hoeken. Het zorgt voor een nodig levendig effect.

7. Lange plank

Ook een goede optie voor alternatieve nachtkastjes: planken aan de muur op een lagere hoogte. Op deze manier kun je comfortabel spullen neerleggen. Tegelijkertijd kun je op de planken nog meer spullen opbergen.

> Ook leuk: IKEA hack: dít kan je allemaal doen met die “saaie” LACK-plank

8. Comfortabele stoel

Het is aantrekkelijk om de stoel in je slaapkamer te gebruiken als plek om kleren te dumpen, maar probeer dat niet te doen. Zo’n lekkere comfortabele stoel is juist een fijne plek om te zitten wanneer je net uit de douche komt en je je haar wilt föhnen of je nagels wilt lakken.

9. Opbergmanden

Zet hoge schattige opbergmanden naast je bed om te gebruiken als opbergruimte. Hier kun je helaas geen spullen op neerleggen, dus overweeg dit te combineren met een nachtkastje of planken.

De manden zijn een goede plek voor overtollige dekens en kussens zodra je gaat slapen. Of juist de plek om een extra dekentje te pakken wanneer je het ‘s nachts koud krijgt.

Meer over de inrichting van je slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Domaine

Reageer op artikel:
Even iets anders – leuke alternatieven voor je traditionele nachtkastje
Sluiten