10 feestelijke alternatieven voor een traditionele kerstboom

Wil je ook wel eens iets anders met Kerst dan een traditionele kerstboom met ieder jaar weer dezelfde kerstballen en dezelfde lichtsnoeren? Een alternatieve kerstboom is de oplossing. Wij hebben een lijstje gemaakt zodat je heel veel inspiratie op kan doen.

Met een alternatieve kerstboom in huis is het minstens zo gezellig én je hebt eens iets anders. Zo is je kerstboom dit jaar echt een pronkstuk dat zeker op zal vallen.

1. Een alternatieve kerstboom met houten takken

Dit mooie exemplaar lijkt veel op een gewone kerstboom, maar is toch een tikkeltje anders. Het voordeel van een alternatieve kerstboom, zoals deze met houten takken, is dat er geen naalden uitvallen. Ideaal als je wél die kerstsfeer wil, maar niet 10 keer per dag wil stofzuigen.

2. Een kersttak in een vaas

In plaats van een hele boom kun je ook gewoon één tak in huis halen. Zet deze in een vaas en haal enkele kerstballen naar beneden om de tak te versieren. Zo heb je toch iets feestelijks om naar te kijken, zonder de moeite die je moet doen om een kerstboom naar binnen te sjouwen.

3. Een grote tak

Het hoeft niet eens een tak van een dennenboom te zijn. En kerstballen heb je eigenlijk ook niet nodig. Kijk maar naar dit mooie voorbeeld waarbij de boom is versierd met sterren en een lichtsnoer.

4. Een ladder als alternatieve kerstboom

Waar je vroeger een ladder gebruikte om de piek op je enorme kerstboom te zetten, gebruik je nu gewoon de ladder als kerstboom.

5. Deze ladder kan ook

Een ladder als deze hierboven kun je ook creatief versieren met dennentakken en een kerstsok.

6. Een groene kerstboom

Wil je afwijken van de traditionele kerstboom maar wil je wél een groene boom? Maak dan een kegel-vorm van ijzerdraad, vul deze met aarde en mos en plant daar vetplantjes in!

7. Een alternatieve kerstboom van touw

Een kerstboom van touw is super simpel! Als je een paar spijkers in de muur (of op een plankje) slaat kun je zelf het touw eromheen spannen. Wat kleine versieringen eraan en je bent klaar!

8. Nog een alternatieve kerstboom van touw, maar dan met houtjes

Deze kerstboom is in principe ook gemaakt van touw, maar hier zitten houten tussenstukjes tussen.

9. Gespannen draden in een frame

Deze vinden we héél mooi! Hang een frame op met draden en hang daar in een kerstboomvorm versiering aan op.

10. Een alternatieve kerstboom van tape

Heb je weinig ruimte of een huisdier die alle ballen uit de boom slaat? Dan is een kerstboom die op de muur getapet is misschien dé oplossing. Tape eventueel ook een lichtsnoer met ballen erop.

Meer lezen over Kerst?