Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 7 nov 2019

Lekker bezig: dit is een simpel, goed alternatief voor wasverzachter

Wasverzachter kan heerlijk ruiken, maar het is helemaal niet goed voor je wasmachine, en voor jouw huid. Wij hebben een heel simpel alternatief gevonden voor wasverzachters met chemicaliën waar je zelf misschien niet op gekomen was.

Kun je niet goed tegen de chemicaliën die in wasverzachter zitten? Ben je bezorgd om je wasmachine iedere keer dat je wasverzachter gebruikt? Met deze hack maak jij een verantwoorde wasverzachter die net zo lekker ruikt. Wel zo prettig.

DIY: alternatief voor wasverzachter

Een alternatief maken voor de wasverzachter die je gebruikt  is gelukkig helemaal niet zo ingewikkeld. Neem een paar velletjes keukenrol of wc-papier en besprenkel het met parfum, etherische olie of interieurspray. Hoe meer parfum of spray je gebruikt, des te sterker je was zal ruiken. Je kan zelf kiezen welke geur je het allerlekkerst vindt.

Je wil het stukje papier natuurlijk niet bij de was gooien. Dan zal het nat worden, scheuren en dat is totaal niet handig. Gooi je alternatief voor wasverzachter in de droger om je net gewassen kleding heerlijk te laten ruiken.

Op die manier heb je een DIY wasverzachter gemaakt, zonder de nadelen van chemische wasverzachter die je in de supermarkt kan kopen. Het is (zeker als je al etherische olie al hebt) nog eens goedkoper ook.

> Nog etherische olie over? Let’s go: zelf een schoonmaakmiddel met etherische oliën maken

Een ander alternatief voor wasverzachter

Wil je écht lekker bezig zijn en helemaal niets meer weggooien, ga dan voor herbruikbare opties. Zo zijn drogerballen van wol nog beter om te gebruiken. Je was wordt daarmee verzacht en je kunt het keer op keer gebruiken. Met een paar druppels etherische olie op de drogerballen kun je hetzelfde effect krijgen als met het eerste alternatief voor wasverzachter.

Meer lezen over de was doen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Kitchn

Reageer op artikel:
Lekker bezig: dit is een simpel, goed alternatief voor wasverzachter
Sluiten