Hallo hé! Zo verzorg je een Aloe Vera plant het beste

Een groen huis is een fijn huis – en al helemaal als je weet dat jouw kamerplanten het ook naar hun zin hebben. Daarom zijn we bij Roomed altijd op zoek naar de beste tips om je kamerplanten te verzorgen. Vandaag zetten we een heuse beauty in de spotlight: de Aloe Vera.

Zo verzorg je jouw Aloe Vera

De beste standplaats

Een Aloe Vera is een echte zonliefhebber. Als jouw Aloe niet genoeg zon krijgt, zullen zijn stengels gaan hangen. I learned that the hard way – mijn Aloe Vera hangt ondertussen esthetisch met alle punten op de grond.

Dat kan jij natuurlijk voorkomen door jouw Aloe op een zonnige plek in huis te zetten. Het liefste heeft ‘ie per dag 4 tot 5 uur zon. Een plekje in de vensterbank is dus helemaal geschikt.

Niet zo veel zon in huis? 7 kamerplanten die genieten van een plekje in de schaduw.

De Aloe Vera water geven

Een Aloe Vera heeft niet bijzonder veel water nodig. Je kunt de grond tussen de beurten door het beste volledig laten uitdrogen. In de winter kan je de plant liefdevol verwaarlozen. Pas is de lente heeft ‘ie weer een nieuwe plens water nodig.

Het beste kan je bij het water geven de plant in de plastic binnenpot uit de sierpot halen, en even in de gootsteen zetten. Geef de plant water totdat het overtollige water aan de onderkant uit de drainage gaten loopt. Laat de plant een paar minuten in de gootsteen staan, en herhaal dit proces nog een keer. Op deze manier kunnen de wortels genoeg water absorberen.

Speciale potgrond

Je kunt voor de Aloe Vera gewone potgrond gebruiken, maar er is ook potgrond te koop die speciaal gemaakt is voor cactussen en vetplanten. Hier zitten andere voedingsstoffen in waar jouw Aloe blij van wordt.

In principe heeft de Aloe Vera geen plantenvoeding nodig. Mocht je dit toch willen geven, doe dat dan in het begin van het groeiseizoen, en geeft nooit meer dan de aanbevolen dosis die op de verpakking van de voeding staat.

Een Aloe Vera stekken

Heb jij het geluk dat er na een tijd pups te vinden zijn naast jouw moederplant? Deze pups kan je gemakkelijk stekken. Haal de plantjes voorzichtig los als je ongeveer 5 tot 7 centimeter groot zijn, en zet ze in hun eigen potje. Met veel liefde groeien de pups uit tot sterke planten.

Meer lezen over de verzorging van kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hallo hé! Zo verzorg je een Aloe Vera plant het beste
Sluiten