Waarom je áltijd een Aloë Vera plant in de vensterbank wilt hebben staan

Het sap van de Aloë Vera is een wondermiddel. Aloë Vera gel is op dit moment bijvoorbeeld bijna niet aan te slepen, en wij snappen wel waarom. Als je liever zélf een hele voorraad van je eigen wondermiddel in huis haalt, dan kan je ook heel goed uit de voeten met alleen de Aloë Vera plant. We vertellen je waarom.

Waar sommige planten hartstikke giftig kunnen zijn (hallo Dieffenbachia), is het sap van de Aloë Vera een positieve uitzondering. Wij vertellen je hoe je dit sap thuis kunt gebruiken in verschillende situaties.

Als je wilt weten hoe je de Aloë Vera plant verzorgt, lees dan dit artikel eerst even door: Zo verzorg je een Aloe Vera plant het beste.

Waar is de Aloë Vera plant goed voor?

De pure Aloë Vera gel die uit de plant komt, is goed voor de volgende dingen:

  • Oppervlakkige brandwonden
  • Verbranding door de zon
  • Geïrriteerde huid (bijvoorbeeld door puistjes, eczeem of veelvoudig handen wassen)
  • Muggenbeten of beten van andere insecten
  • Zwangerschapsstriemen

Let wel op: het sap van de Aloë Vera plant heeft alleen zijn medische werking als het vers is. Het heeft dus geen zin om het sap in een potje te bewaren – het beste breek je pas een blad van de plant als je het nodig hebt.

Hoe gebruik je de Aloë Vera gel?

Puistjes en insectenbeten

Heb je een klein gebied op jouw huid waarvoor je de Aloë Vera gel wilt gebruiken, zoals een puistje of een muggenbult? Snijd dan met een steriel mesje een klein stukje van een blad af. Het wondje van de plant droogt vanzelf in. Het sap dat uit het afgesneden stukje komt, kan je op jouw huid smeren.

Brandwonden

Heb je (lichte) brandwonden en zoek je naar verlichting? Snijd dan eveneens met een steriel mesje een groter blad van de plant. Snijd het blad doormidden, en leg de sappige kanten van het blad tegen de brandwond. Bindt het vast met een verbandje, en laat het zo lang mogelijk zitten.

Meer lezen over de geneeskracht van planten? Pak dit artikel er dan eens bij: 5 medicinale kruiden die je in je eigen kruidentuin zou kunnen verbouwen.

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ik & mijn plant

Reageer op artikel:
Waarom je áltijd een Aloë Vera plant in de vensterbank wilt hebben staan
Sluiten