Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 27 mei 2020

7 dingen die je beter niet kunt schoonmaken met allesreiniger

Allesreiniger is al snel het middel waar je naar grijpt als je even snel iets schoon moet maken in huis. Helaas zijn er ook een aantal dingen die je beter niet met dit middel schoon kan maken. Wij vertellen je in dit artikel wat die dingen zijn.

Het schoonmaakmiddel allesreiniger is een handig middel om veel oppervlakten in huis mee schoon te maken. Maar als je er de verkeerde oppervlakten mee schoonmaakt heb je kans dat het niet goed schoon wordt of dat het beschadigd raakt. Toch zonde.

Dit kan je niet schoonmaken met allesreiniger

1. Glas

Glas kun je beter niet schoonmaken met allesreiniger. Het laat namelijk lelijke vlekken en strepen achter op het glas en dat wil je niet hebben. Dit moet je wel gebruiken om glas, zoals spiegels, schoon te maken.

2. Schimmel

Wil je graag de schimmel in je badkamer of een andere ruimte schoonmaken? Dan is allesreiniger simpelweg niet goed genoeg om te gebruiken. Je kunt beter een speciaal middel voor schimmel gebruiken om dit te verwijderen.

3. Hardnekkige vlekken

Allesreiniger is niet gemaakt om hardnekkige vlekken te verwijderen van oppervlakten, meubels of stoffen. Wil je bijvoorbeeld effectief en snel een vetvlek uit je bank verwijderen? Dan kun je afwasmiddel gebruiken of andere tips die in dit artikel staan.

4. Onbeschermde oppervlakten

Het gebruik van allesreiniger op onbeschermde oppervlakten, zoals beton, ruw hout en steen zonder beschermingslaag, kan zorgen voor beschadiging en het verkleuren van het oppervlakte. Het product sijpelt namelijk in het materiaal, wat vervolgens voor die beschadiging zorgt.

5. Stoffen

Ook voor stoffen is allesreiniger niet het schoonmaakmiddel dat je wil gebruiken. Het kan ervoor zorgen dat de stof verkleurd. Dat wil je toch liever niet met een prachtige leren bank of je favoriete tafelkleed.

6. Speciale oppervlakten

Heb je in je huis speciale oppervlakten zoals koper en marmer waarvan je graag wil dat ze er top uit blijven zien? Wees dan voorzichtig met het gebruik van allesreiniger en eigenlijk alle andere schoonmaakmiddelen.

Dit zijn gevoelige dure oppervlakten die je niet wil beschadigen. Test dus voor gebruik een schoonmaakmiddel uit op een niet-zichtbare plek of vraag advies bij de plek waar je het hebt gekocht.

7. Desinfecteren

Tenzij het op de verpakking anders wordt aangegeven, desinfecteert allesreiniger over het algemeen niet. Het doodt geen ziektekiemen en is dus geen geschikt middel om te gebruiken als je je interieur lekker wil ontsmetten nadat er iemand verkouden of ziek is geweest.

Andere schoonmaaktips nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MaxVandaagApartment Therapy

Reageer op artikel:
7 dingen die je beter niet kunt schoonmaken met allesreiniger
Sluiten