Een kijkje in het allermooiste penthouse van São Paulo

Eigenlijk heeft de Roomed redactie een heel lastige taak. Want van al die prachtige huizen die wij dagelijks tegenkomen, moeten we een selectie maken, waarvan we zeker weten dat het onze lezers zal inspireren. En als die selectie is gemaakt, dan is het nog zaak om van het betreffende interieur de mooiste en meest bijzondere foto’s te selecteren voor in het artikel. Bij dit prachtige penthouse in São Paulo was dat nog knap lastig. Het liefst wilden we alle foto’s van dit chique appartement met jullie delen.

Het penthouse is ontworpen door Marcio Kogan, Diana Radomysler en Luciana Antunes van Studio MK27. Zij maakten gebruik van veel hout en creëerden goed gestylede hoekjes om van deze grote oppervlakte toch een intieme ruimte te maken.

De verdeling van het penthouse is als volgt: op de eerste verdieping zijn alle slaapkamers gesitueerd. Op de tweede verdieping staat ‘samenzijn’ en familie centraal: hier vind je de keuken, woonkamer en grote home office. Op de bovenste verdieping is een enorme bibliotheek gebouwd en kunnen de eigenaren heerlijk relaxen in het zwembad. Naast de vele dakterrassen is hier ook een heuse wintertuin gebouwd.

In het gehele appartement zijn vooral luxe materialen gebruikt. Denk aan donker hout waarmee zowel de vloeren als de muren bedekt zijn, marmer en glas. Hoewel de ruimtes allemaal vrij simpel en zonder poespas ingericht zijn, geven de luxe materialen het penthouse een fijn en luxe gevoel.

De woonkamer op de tweede verdieping is prachtig, maar het haalt het toch niet bij de fantastische bibliotheek op de bovenste verdieping…

Told you so, de huisbibliotheek is fantastisch! De wanden bestaan eigenlijk volledig uit boekenkasten. Tot op de helft van het hoge plafond staan de planken vol met mooie boeken, planten en bijzondere accessoires. De bovenste planken zijn gewoon leeg en dat geeft de ruimte een bijzondere look.

Droom jij ook van zo’n thuisbibliotheek? Neem dan zeker ook even een kijkje in het Parijse appartement van Karl Lagerfeld en check onze tips voor een eigen bibliotheek in huis.

In de avond kan het in São Paulo nog wel eens afkoelen. Zeker op deze hoogte en in de winter. Daarom is er een prachtige binnentuin gebouwd, zodat de eigenaren ook met kouder weer kunnen genieten van natuur.

MEER
Bekijk onze inspiratieboost met de mooiste beelden om het hele jaar buiten op een veranda door te brengen.

Fotografie: Jonas Bjerre-Poulsen

studiomk27.com.br

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een kijkje in het allermooiste penthouse van São Paulo
Sluiten