Extra geld nodig? Deze week staat de geldboom in de Aldi folder

Ik heb er al twee jaar een Pachira Aquatica (Watercacao) in mijn slaapkamer staan – mijn persoonlijke favoriet op gebied van kamerplanten. Deze kamerplant (of moeten we kamerboom zeggen?) valt lekker op en is makkelijk te verzorgen. In de Aldi folder week 44 staat deze fantastische geluksbrenger voor een spotprijs in de aanbieding.

Het is een fijn plantenvriendje, die Pachira. Wanneer de kamerboom met zijn decoratieve stam en zijn volle bladerkroon me in de ochtend begroeten, word ik altijd vrolijk. De Pachira Aquatica heet in de volksmond watercacao, maar wordt ook moneytree (oftewel, geldboom) genoemd. Bij die van mij zijn er nooit euro’s aan komen groeien, maar misschien heb jij meer geluk!

Bron: Aldi folder week 44

Kamerplanten uit de Aldi folder week 44 2019: Pachira

In Azië is de geldboom een veelvoorkomend cadeau bij een housewarming. Iedereen die net verhuisd is wel wat extra geld gebruiken, am I right? Maar dat is niet de enige reden waarom de Pachira veel geschonken wordt. De kamerboom heeft twee tot drie in elkaar verweven stammen en diepgroene bladeren die lijken op een hand met vijf vingers. Volgens de Chinese Feng Shui leer pakken die groene handen geluk en fortuin, en zijn de gedraaide stammen de schatbewaarders. Mooi toch?

Zo verzorg je ‘m

Wanneer je de Pachira uit de Aldi folder week 44 2019 koopt, lijkt het een middelgrote kamerplant, maar hij groeit lekker snel door. Hij houdt er niet van om in de volle zon te staan, dus zoek een standplaats met minder licht. De potgrond van de Pachira mag vochtig zijn, maar met een voetenbadje maak je de plant alles behalve blij.  Eens in de drie weken een flinke scheut water is buiten de zomer genoeg.

Voor €12,50 haal je de Pachira Aquatica (of watercacao, geldboom of hoe je ‘m ook het liefst wil noemen) uit de Aldi folder week 44 bij jou in huis.

Meer te gekke aanbiedingen uit de Lidl en Aldi folder zien?

Elke week staan er weer andere kamerplanten in de Aldi folder. Eigenlijk zouden we elke week even een kijkje moeten nemen bij onze favoriete budgetwinkel. Vorige week kon je bij de Aldi terecht voor mooie Amarylissen. Als je snel bent, hebben ze er misschien nog één voor je over.

Ook schrijven we elke week over de allerleukste folder finds voor je interieur uit de Aldi folder én Lidl folder. De Lidl en Aldi folder finds van week 44 vind je hier. Check ze snel, want er staan aanbiedingen in die wij niet zouden willen missen!

Reageer op artikel:
Extra geld nodig? Deze week staat de geldboom in de Aldi folder
Sluiten