Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Finds 3 jul 2021

Zomerse plant in de Aldi folder: fleur je tuin op met de Portulaca

Nieuwe week, nieuwe planten in de Aldi folder. We werden meteen enthousiast van de tuinplanten die we deze week in de Aldi folder week 27 tegenkwamen, want tussen de zonnebloemen, rozen en kalanchoës stond daar ook de Portulaca.

In het Nederlands wordt deze plant ook wel eens de Postelein genoemd, maar in tuincentra is de benaming Portulaca gangbaarder. We vertellen je alles over deze mooie plant én vanaf wanneer je ‘m bij de Aldi kunt scoren.

Portulaca in de Aldi folder week 27

De Portulaca is een vrolijke, kleurrijke plant. Door de verschillende kleuren bloemen is de plant een feestje om naar te kijken. Vaak zijn de bloemen een bonte verzameling van roze, geel en oranje – en dan hebben we het nog niet eens over de lichtgroene blaadjes gehad.

Mocht je ‘s avonds naar je Portulaca kijken en schrikken: don’t! Het is gebruikelijk dat er ‘s avonds niet veel kleur meer te zien is in je plant. Zodra het donker wordt, sluit de Portulaca zijn bloemen. Zodra er morgenochtend weer een zonnetje schijnt, zijn alle kleuren in je tuin weer terug.

portulaca aldi folder week 27 2021
Bron: Aldi folder week 27

De plant wordt verkocht in potmaat 12. Geef ‘m 1-2 keer per week water (de Portulaca houdt niet van natte voeten dus geef niet te veel!) en je kunt er de hele zomer van genieten.

Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten: de portucala uit de Aldi folder week 27 2021 gaat €2,29 per stuk kosten. Sla er dus vooral een paar in. De aanbieding geldt vanaf woensdag 7 juli.

Willen we hebben: in de Aldi folder staan veel dingen voor je hond of kat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zomerse plant in de Aldi folder: fleur je tuin op met de Portulaca
Sluiten