Al genoeg groen in huis? Ga dan voor deze paarse kamerplanten

Een kleurrijke toevoeging aan je groene urban jungle

Groene kamerplanten zijn onze favoriet. Met een paar planten in huis fleur je de hele ruimte op. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat groen niet jouw kleur is. In dat geval hebben we een tof lijstje met paarse kamerplanten voor je verzameld. Heb jij geen excuus meer om géén kamerplanten in huis te halen.

Enne, wist je dat er ook veel roze kamerplanten bestaan. Ook een goede toevoeging aan je urban jungle!

De geluksklaver

Misschien wel een van onze favoriete kamerplanten: de ‘geluksklaver‘. Zijn Latijnse naam is Oxalis triangularis. Een prachtig plantje met diep paarse bladeren waarbij wij altijd aan veel vlinders moeten denken. En daar worden we blij van, want wie wil er nou niet een bos met vrolijk fladderende vlinders in huis?

Hij komt vaak voorbij in onze binnenkijkers, dus met dit plantje weet je zeker dat je helemaal up to date bent met de laatste trends. De geluksklaver heeft regelmatig water nodig, dus het is geen geschikte plant als je liever weinig water geeft. Hij houdt van een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. En zorg ervoor dat de wortels nooit in een laagje water blijven staan, want dan gaan ze rotten.

Inhoud

Reageer op artikel:
Al genoeg groen in huis? Ga dan voor deze paarse kamerplanten
Sluiten