Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 17 okt 2019

Genieten aan de Utrechtse gracht: in deze Airbnb wordt die droom werkelijkheid

Mocht je altijd al een keer in een werfkelder hebben willen slapen (je weet wel, die kelders aan de Utrechtse grachten), zoek dan niet verder. Wij hebben via Airbnb de kans gekregen om te overnachten in een prachtige Airbnb waarbij niet alleen de locatie, maar ook het interieur helemaal fantastisch is.

Het is een bijzonder plekje in Utrecht waar je even helemaal tot rust komt. Ondanks dat deze bijzondere Airbnb in een werfkelder op steenworp afstand van de binnenstad van Utrecht ligt, is het in de Airbnb zelf ontzettend rustig.

Slapen in een bijzondere werfkelder in Utrecht

De ligging van de werfkelder is dus perfect. Aan de Oudegracht, op nog geen 5 minuten lopen van de Neude. De ideale uitvalsbasis om in een weekend Utrecht te verkennen, als je het ons vraagt.

airbnb utrecht
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Een modere werfkelder met technische snufjes

We werden verwelkomd door hosts Nanda en Bernhard, twee ontzettend vriendelijke mensen die precies weten waar hun gasten blij van worden. Bernhard laat ons alle technische snufjes van de Airbnb zien (en dat zijn er nogal wat!), en vertelt ons ook nog wat leuke details over het interieur en de werfkelder zelf.

Het interieur is trouwens volledig ingericht door Nanda. Waar veel hotelkamers vaak niet persé ingericht zijn op stijl (maar juist op comfort, red.), heeft Nanda hier juist wél op gelet. Het is het eerste wat je ziet bij de Airbnb advertentie: hier is aandacht gegeven aan het interieur. En dat eindresultaat is zeker terug te zien in het prachtig gestylde interieur, zowel het woongedeelte als het slaapgedeelte van de ruimte.

airbnb utrecht
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed
airbnb utrecht
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

De sfeervolle slaapkamer vol donkerrode bakstenen

Heel bijzonder is de atmosfeer in de Airbnb. De ruimte heeft maar twee kleine ramen, maar mijn vriend en ik hebben ons geen moment opgesloten gevoeld. De sfeer die in de ruimte hangt, is heel gemoedelijk en zelfs een tikkeltje romantisch.

Dat komt onder andere door de prachtige ronde bakstenen muren aan de achterkant van het pand (hier komt dus vrijwel geen daglicht, dus altijd een romantisch sfeerlampje aan!), en de stijlvolle, lichte inrichting aan de voorkant.

airbnb utrecht
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Nog achter de spiegels in de slaapkamer zijn zowel een heerlijk grote regendouche als een stijlvol toilet weggewerkt. Je hoeft niet bang te zijn dat het vochtig wordt in de ruimte, want er is een ventilatiesysteem waardoor het nooit te vochtig wordt.

airbnb utrecht
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Uniek: gordijnen van steen

Onder het raam staan overigens de ‘gordijnen’. Deze raamsverduistering is gemaakt van echt steen. Heel bijzonder, want er komt toch nog een klein beetje licht doorheen als de zon erop schijnt. ‘s Avonds zorgt deze stenen verduistering voor een aangename sfeer waarbij je je totaal niet opgesloten voelt.

Gelukkig zijn de ramen zónder die stenen gordijnen ook hartstikke mooi, en tekent het zonlicht dat er ‘s morgens doorheen komt de mooiste tekeningen op de ronde muur.

airbnb utrecht
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Maar misschien wel het fijnste aan dit plekje in Utrecht: ‘s morgens ontbijten aan de gracht. Als het zonnetje eenmaal doorbreekt, is het heerlijk warm. De eerste (vaak nog lege) tourboten varen zachtjes langs, vaak met een lachende kapitein aan het roer. Ja, dit is echt Utrecht in zijn puurste vorm.

Ook slapen in deze heerlijke Airbnb?

Een nacht in het Canal Luxury Apartment kost €155 zonder servicekosten. Je verblijft hier minimaal 2 nachten (maar eigenlijk wil je er minstens een week vertoeven, op zo’n prachtige locatie). Voor 2 nachten inclusief servicekosten betaal je in totaal €358. Dat is het geld zeker waard, want met een score van 4,95 sterren (van de 5) kunnen we je zeggen dat dit écht een fantastische Airbnb is.

Nog meer prachtige Airbnb’s bekijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Genieten aan de Utrechtse gracht: in deze Airbnb wordt die droom werkelijkheid
Sluiten