Rosa Bertram
Rosa Bertram Tips 18 mrt 2019

AirBnb verhuren: tips om je huis zo goed mogelijk op te laten vallen

Je huis verhuren via AirBnb? Daar kan je een leuke extraatje mee verdienen. Maar hoe zorg je nou dat jouw huis of appartement opvalt tussen de enorme zee aan andere AirBnb’s in de buurt? We geven je handige tips zodat jouw paradijsje zo goed mogelijk opvalt.

Bekijk eerst het profiel van de huurder

Als je je woning wilt verhuren als vakantiehuis, wil je eerst op een aantal dingen goed letten. Je wilt je huis graag verhuren, maar je wilt ook de juiste mensen in je huis. Bekijk daarom van tevoren ook het profiel van de huurders goed. Hebben zij al veel goede ratings? Zijn ze goede gasten geweest in andere verblijven? Top. Zo creëer je een fijne ervaring en positieve reviews voor jullie allebei.

Zorg op jouw beurt ook voor goede reviews, zodat gasten graag bij jou aankloppen voor een kleine get away. Oké, dan is het tijd om jouw huis helemaal AirBnb proof te maken.

Dit vind je vast ook leuk: Te leuk: hier kan je ‘s werelds kleinste AirBnb boeken (voor maar €9 per nacht!)

Maak een verhuuradvertentie aan op AirBnb

Wie al eens een woning (of zelfs een kamer) via AirBnb heeft gehuurd, weet hoe makkelijk het is om iets te huren via de website. Datzelfde geldt ook voor je woning vérhuren via AirBnb. Via de knop ‘word verhuurder‘, maak je binnen no time een verhuurdersprofiel aan.

Ruimtelijke foto’s

De sleutel tot verhuren op AirBnb is het hebben een mooie en duidelijke advertentie. Niets werkt zo goed als het laten zien van ruimtelijke foto’s van je woning. Vergeet geen foto’s van de buurt te maken. Wist je dat er speciale AirBnb fotografen zijn die daarbij een handje kunnen helpen? Door de juiste fotografie komt je huis en de ruimte goed tot zijn recht en vallen er geen hoeken weg. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

Duidelijke omschrijving

Zorg ervoor dat de potentiële huurders weten wat ze kunnen verwachten als ze jouw huis boeken, alleen door jouw advertentie te bekijken. Wat zouden ze met de ruimte kunnen doen? Wat valt er in de buurt te beleven?

Extra tip: lijstjes werken altijd goed. Schrijf puntsgewijs de kwaliteiten van jouw huis op.

Dit vind je vast ook interessant: For rent! Handige tips om je huis verhuurklaar te maken

Ruim op á la Marie Kondo

AirBnb is een platform dat reizen laagdrempelig maakt en de ervaring geeft van een heuse local. Geen ongezellige hotelkamer, maar een echt huis. Dat betekent overigens niet dat de gasten geen behoefte hebben aan luxe of in de troep van een ander willen leven. Zorg er daarom voor dat je al je persoonlijke spullen keurig opgeborgen zijn. Misschien vind je het sowieso wel prettig om één ruimte met je waardevolle spullen en ‘rommeltjes’ vrij te maken en eventueel op slot te doen.

Hoe ver moet je gaan? Wat ons betreft mag je voor de verhuur van je woning tekeer gaan als Marie Kondo en eens flink opruimen. Pennenbakjes, oude kranten, schoenen die los door het huis dwalen; berg ze allemaal op. Planten, subtiele details als kaarsjes en wellicht een tafellaken kan je gewoon laten liggen. Maar probeer het zo minimalistisch mogelijk te houden (voor jouw huis dan), dat komt ook meteen ruimtelijker over op foto’s.

Tips van een local

Als je op vakantie gaat, van wie zou jij dan het liefst tips ontvangen? Juist. Van een local zelf. Tip een puntje van sluier in de advertentie en laat weten dat jij kennis zaken hebt van de buurt. Je favoriete restaurant, bakker of museum.

Aanrader: schrijf een guide met wat de huurder kunnen doen in de buurt, wat de huisregels zijn en de Wifi-code. Print deze uit en leg deze in klaar in de woning. Misschien zijn er wel leuke events, bars of parken die je ze graag wilt aanraden. Be a superhost op AirBnb! Volgende week leggen we uit hoe je dat wordt.

Inspiratie voor in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirBnb verhuren: tips om je huis zo goed mogelijk op te laten vallen
Sluiten