Iris Wijnands
Iris Wijnands Hotel 12 sep 2019

3 x de tofste Airbnb’s in Rotterdam (om in te slapen tijdens het Songfestival)

Het duurt nog even voor het zover is, maar om nog een slaapplek te regelen moet je snel zijn. Wij vonden drie keer een prachtige Airbnb in Rotterdam om te overnachten tijdens het songfestival.

Na het winnen van het Songfestival 2019 door Duncan Lawrence vindt de 65e editie van het extravagante feest plaats in Rotterdam. Zet de volgende data maar vast in je agenda: de halve finales zijn op dinsdag 12 en donderdag 14 mei, en de grote finale vindt plaats op zaterdag 16 mei.

Overnachten in Rotterdam tijdens het Songfestival

Nu we die datums weten, is het hét moment om een slaapplek in Rotterdam te fixen. Een Airbnb in Rotterdam is natuurlijk ideaal om na het grote liedjesfestijn een lekker bed in te kunnen rollen. In deze 3 Rotterdamse Airbnb’s wil je sowieso slapen, dat kunnen we je alvast vertellen.

Woonboot slaapkamer Airbnb in Rotterdam
Bron: Airbnb
Woonboot Airbnb in Rotterdam bank en eettafel
Bron: Airbnb

Airbnb in Rotterdam 1: Woonboot in de haven

Dit is geen Airbnb voor landrotten! Deze woonboot met sfeervol appartement nodigt wel uit om na een spectaculaire avond vol zang en dans bij te komen. De historische woonboot van host Petra heet Veinard, wat ‘geluksvogel’ betekent. Je vind de bijzondere slaapplek in de Leuvehaven.

De internationaal bekende stad heeft de grootste en belangrijkste haven van Europa, dus slapen op een boot past precies bij Rotterdam. Je krijgt hier een echte scheepservaring. De boot is bijna 40 meter lang en 5 meter breed en kan door de golven soms een beetje bewegen.

De kleurrijke ruimte is licht en van alle gemakken voorzien. Met de fiets bereik je in +- 15 minuten de eventlocatie en dat maakt deze woonboot de perfecte uitvalsbasis voor het Songfestival.

Airbnb in Rotterdam Kubuswoning
Bron: Airbnb

Airbnb in Rotterdam 2: Kubuswoning in een zijstraat van Blaak

Wie deze bijzondere huizen ziet, denkt meteen aan Rotterdam. De Kubuswoningen zijn hartje centrum gelegen, naast station Rotterdam Blaak. De kubussen zijn meer dan 30 jaar geleden door de architect Piet Blom. Hoe speciaal is het dat je in deze iconische bouwwerken ook kunt overnachten?

De woningen zijn een heuse toeristische attractie voor architectuur liefhebbers. Voor de geïnteresseerde: de bouwstijl van de kubussen heet structuralisme.

Niet alleen van buiten is het huis spectaculair. Binnen vind je grote hoeken, veel licht en genoeg ruimte om je eigen Songfestival-act op te voeren. Ook vanuit deze woning sta je in een kwartier tussen alle fans op de locatie van het Songfestival. De metro en trein zijn immers voor de deur.

Airbnb in Rotterdam Bed and breakfast Waleburg
Bron: Airbnb

Airbnb in Rotterdam 3: Appartement in Rotterdamse sferen

Dit bijzondere appartement in een typisch Rotterdams herenhuis ligt net achter het centraal station. Ideaal, want dan stap je zo in de trein of metro en sta je in nog geen 20 minuten op metrostation Zuidplein.

Het appartement heeft een eigen prachtige keuken en openslaande deuren naar een grote, rustige tuin. Voordat je naar het Songfestival gaat kun je dus nog lekker in je eigen appartement eten. Voelt net als thuis, toch?

Na een lange dag meezingen bij de internationale muziekoptredens, staat er in deze B&B de volgende ochtend een uitgebreid ontbijt klaar. De Airbnb is ook zeer geschikt voor wie wat langer in Rotterdam wilt blijven om de stad beter te leren kennen.

Ondanks de centrale ligging, zit je in een rustige wijk in Rotterdam Noord en geniet je door de groene tuin en het knusse terras van een bijzondere home away from home.

Hoef je niet persé naar het Songfestival? Check dan deze mooie Airbnb’s:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 x de tofste Airbnb’s in Rotterdam (om in te slapen tijdens het Songfestival)
Sluiten