Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 22 jan 2022

7 dingen om op te letten bij het uitzoeken van een Airbnb

Toe aan een weekendje of zelfs weekje ertussenuit? Dan is er een grote kans dat je ook een oogje in het zeil houdt voor een toffe Airbnb. Maar, hoe weet je nu of die Airbnb die je hebt gespot ook een goede optie is? Check simpelweg de tips hieronder en dan hoef je je Airbnb alleen nog te boeken.

En boek dat tripje waar je al een hele tijd op gewacht hebt!

7 tips voor het boeken van een Airbnb

1. Check de reviews

Heb je een Airbnb gevonden die je aanspreekt? Bekijk dan de reacties die de bezoekers hebben achtergelaten. Kijk daarbij niet alleen naar de beste en slechtste review, maar scan dan vlug door een aantal reviews.

Waar wil je op letten? Zoek voor punten die herhaald worden in meerdere reviews zodat je weet dat het niet een eenmalig probleem of succes is. Let bij negatieve reviews ook op de reactie van de host. Zijn ze beleefd en behulpzaam?

2. De keuken?

Toegang tot een keuken is er niet in iedere Airbnb. Veel mensen verhuren namelijk alleen een slaapkamer. In dat geval weet je van te voren dat je buiten de deur eet of je moet eten afhalen.

Huur je een huisje of appartement? Dan is een tripje naar de supermarkt een must. Je hebt immers de ruimte dus waarom zou je niet wat eten inslaan? Zelfs als je niet van plan bent te koken is het fijn dat de mogelijkheid er is.

Mocht je wel gaan koken dan is het handig om van te voren te weten wat voor keukenapparaten je tot je beschikking hebt. Vraag het dus even na als het niet duidelijk in de omschrijving staat.

3. Annuleringskosten

Check altijd voordat je boekt of er annuleringskosten aan een reservering gebonden zijn. Anders kost het je straks nog wat, terwijl je reis niet eens meer doorgaat.

4. Parkeerplek

Ga je met de auto? Kijk dan of er parkeerruimte is bij je Airbnb of ergens in de buurt. Dan krijg je geen onverwachte verrassingen die je met je portemonnee moet oplossen.

5. Cameratoezicht

Volgens de regulaties van Airbnb moeten alle camera’s vermeld en zichtbaar zijn. Heb je iets gevonden in een afgelegen buurt? Dan is het slim om te checken of er buiten cameratoezicht is. Zo slaap je toch met een veiliger gevoel.

6. Wifi connectie

Verwacht je goede wifi wanneer je een Airbnb boekt? Dan is dat helaas een verkeerde aanname, want er zijn genoeg Airbnbs waar je bijvoorbeeld niet die nieuwe Netflix-film kan streamen. De internetverbinding die wij gewend zijn geldt misschien niet in het land van jouw Airbnb. Houd hier vooral rekening mee als je nog beschikbaar moet zijn voor je werk.

7. Lees de regels

De eigenaar van de Airbnb mag zijn eigen regels opstellen. Lees de omschrijving dus goed door of er nog speciale regels gelden voor jouw uitgekozen Airbnb.

Niet met vakantie? Relax in huis met Mediterraanse invloeden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
7 dingen om op te letten bij het uitzoeken van een Airbnb
Sluiten