Spots 16 apr 2015 Renée Leeuw

ÆVA & Brainy Days: zomerse hotspots – online èn offline

Creative spirits & Urban explorers Anne Eva en Vera duiken samen een nieuw avontuur in en openen binnen enkele maanden een theme store in Amsterdam. Anne Eva heeft haar eigen sieraden label, ÆVA, vangt de schoonheid in de dagelijkse dingen en haalt daar haar inspiratie uit. Vera is een brander in hart en nieren en brengt het liefst mensen en merken samen. Dit heeft ze de afgelopen negen maanden gedaan in de vorm van theme store Brainy Days en via die weg hebben de twee elkaar dan ook ontmoet. Door hun achtergrond in styling & branding en een gedeelde interesse in het jagen naar nieuwe jonge merken, hotspots & collectables extraordinaire zijn Anne Eva en Vera een perfecte match. Ze houden je graag op de hoogte van alles wat je zeker niet mag missen op het gebied van onontdekte hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers.

Oh yes! De temperatuur stijgt, onze outfits worden korter en luchtiger, iedereen is vrolijk en de vogels fluiten er op los. Mooi weer doet wat met je! Wat is er nou heerlijker dan optimaal genieten van Amsterdam met een zomers weertje? Voor jou hebben we een lijstje gemaakt met zomerse hotspots – drie online en drie offline. Strijk neer op een terras, waar je een lekkere fruitige juice kan scoren, loop een shop binnen waar je gegarandeerd slaagt voor een unieke festival outfit en shop de perfecte accessoires bij elkaar voor jouw tuin of balkon. Met deze zomerse hotspots ben je zo klaar voor een lange mooie zomer!

Offline


1. De Balkonie

De Balkonie is een spiksplinternieuwe winkel vol met meubels, planten en accessoires, speciaal voor de inrichting van je balkon. Fleur op dat balkon en ga voor bloemen, een buitenkamer of voor je eigen kleine moes- of kruidentuin. Een geweldig concept voor in een stad als Amsterdam, waar het merendeel het moet doen met een balkon in plaats van tuin. De missie van deze Amsterdamse winkel is dan ook: jou optimaal laten genieten van je eigen balkon en de stad daarmee een stukje mooier maken. Dus weg met die saaie opslagbalkons vol kratten bier, een vuilnisbak en een kattenbak; hallo balkons met een eigen identiteit, waar je blij van wordt. Dat wordt optimaal buiten genieten deze zomer! De Balkonie is geopend vanaf 26 april.


2. T.I.T.S – This is the shit

Amsterdam-West is weer een onontdekte parel rijker genaamd T.I.T.S. Naast illustraties van borsten in alle soorten en maten vind je genoeg wannahaves die echt ‘the shit’ zijn. Je gaat hier zeker slagen voor een originele zomerse festival outfit. Denk hierbij aan high waisted rokken, bralettes en zilveren sandalen. Naast bekende merken zoals Dr. Denim verkopen ze vooral onbekende buitenlandse merken. Dat wordt flaneren deze zomer met een paar unieke kledingstukken in je kast. Naast kleding en cadeaus verkopen ze ook fijne skincare producten en kan je bij een lekker zomer tempraatuurtje een koffie drinken in de achtertuin.


3. Berry Smoothie & Juice bar

Berry is een klein “huiskamer” koffietentje waar je heerlijke verse sappen en smoothies kunt drinken. Daarnaast is Berry ook een fijne spot om te ontbijten/lunchen! In het weekend is het ineens twee keer zo groot omdat de tussendeuren dan open gaan. Een zonovergoten terras met heerlijk eten en super vriendelijk personeel. Yes, We like you Berry much!

Online

froufrous

1. Froufrou’s

Een heerlijke online shop, waar je heel wat uurtjes rond kunt kijken en shoppen. Je tikt er de mooiste vintage kledingstukken op de kop zoals zomerse crop tops, zwierige rokken en festival gear zoals zonnebrillen en polaroid camera’s. Ook voor unieke woonaccessoires zit je bij Frou’frou’s goed. Je vindt er lijstjes met droogbloemen en mini plantjes in vintage mokken. Kortom een fijne mix van vintage en nieuwe merken op woon & fashion gebied. De spullen komen van over de hele wereld en een oud gezegde luidt: “Wat je van ver haalt, is lekker”. Yes yes, Froufrou’s, we agree!

nieuwbeeldbrainydays

2. Brainy Days

Ben jij een Urban explorer die op zoek is naar onontdekte merken, cadeaus en collectables extraordinaire? Dan ben je hier aan het juiste adres. Elke week wordt de webshop selectief aangevuld met nieuwe jonge merken, die ook nog eens prima betaalbaar zijn. Denk hierbij aan handgemaakte leren tassen, koperen glass planters, geometrische sieraden en speciaal voor Brainy Days ontworpen illustraties.

urbans

3. Urbans & Indians

Het laatste uur heeft geslagen voor lelijke koelboxen en blauwe plastic mokken. Het nieuwe buiten zijn, heet glamping (glamourous camping) en is comfortabel, ecofabulous, puur en bovenal stylish. Outdoor meets design. En om te ‘glampen’ hoef je niet eens ver weg te gaan; het kan ook heel goed in het stadspark, in je achtertuin of op je balkon. Bij Urbans & Indians koop je stylish producten voor picknick, strand, glamping en ander buitengeluk. Denk hierbij aan lazy hangmatten, draagbare vuurkorven en sfeervolle buitenkussens.

Bekijk ook: ÆVA & Brainy Days blog met 8 onontdekte plekjes in Amsterdam

Reageer op artikel:
ÆVA & Brainy Days: zomerse hotspots – online èn offline
Sluiten