Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 5 mrt 2015

ÆVA & Brainy Days: maak je tuin of balkon lenteklaar

Creative spirits & Urban explorers Anne Eva en Vera duiken samen een nieuw avontuur in en openen binnen enkele maanden een theme store in Amsterdam. Anne Eva heeft haar eigen sieraden label, ÆVA, vangt de schoonheid in de dagelijkse dingen en haalt daar haar inspiratie uit. Vera is een brander in hart en nieren en brengt het liefst mensen en merken samen. Dit heeft ze de afgelopen negen maanden gedaan in de vorm van theme store Brainy Days en via die weg hebben de twee elkaar dan ook ontmoet. Door hun achtergrond in styling & branding en een gedeelde interesse in het jagen naar nieuwe jonge merken, hotspots & collectables extraordinaire zijn Anne Eva en Vera een perfecte match. Ze houden je graag op de hoogte van alles wat je zeker niet mag missen op het gebied van onontdekte hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers.


De winter duurt gelukkig niet zo lang meer. Af en toe kan je buiten al een glimp opvangen van een klein voorjaarszonnetje, wat zich achter de wolken laat zien. Ook hangen de winkels al weer vol met nieuwe lente collecties met pastel kleuren en frisse zomerse materialen. Je kan de inrichting van je huis en je garderobe alweer bijna switchen maar vergeet dan ook niet je buitenruimte een zomerse touch te geven. Of je nou een tuin of een klein balkonnetje hebt, elke plek waar je zonnestralen kan opvangen is een verlengde van je huis en verdient het om gezellig gemaakt te worden. Dit kan al met een paar kleine aanpassingen. We will show you!

1. Kelims

Wij zijn dol op poefen, omdat ze zo multifunctioneel zijn. Vooral deze kleurrijke poefen en kussens van handgeweven vintage kelims uit het Midden-Oosten vallen bij ons erg in de smaak. Leg onder de kussens een stoer jute kleed en je hebt binnen no time een sfeervolle chill plek èn je kussens worden niet vies!

2. Spiegels

Wil je je buitenruimte groter laten lijken? Plaats dan een paar vintage spiegels, bijvoorbeeld van Marktplaats, De IJhallen en andere tweedehands winkels en markten. Zonde om deze nieuw te kopen aangezien je ze toch buiten op gaat hangen! Vind je spiegels alleen wat saai? Combineer deze dan met bijvoorbeeld houten letters of hangplantjes.

Bron: Angus and Celeste

3. Ruimte-savers

Heb je een klein tuintje of balkonnetje? Zet je planten dan niet neer, maar hang ze op. Dat bespaart ruimte en staat nog eens hartstikke leuk ook. Planters zijn hot en overal te koop. Ben je niet zo goed in het verzorgen van planten? Dan helpen deze plantenbakken je een handje.

4. Schommelen

Bijna te leuk om buiten te hangen, maar een schommelstoel op balkon geeft ook een gezellige bohemian touch!

5. Lampvaasjes

In een groepje of alleen, hangend of staand, een paar kleine bloemetjes of takes erin en klaar is jouw design tuintje! Zo zie je maar weer hoeveel alternatieven het peertje heeft.

6. Scherpzinnig

Deze schaar is ideaal om te gebruiken in de tuin, maar ook gewoon in de keuken of als knutselschaar. Ach, eigenlijk vinden we die schaar er gewoon heel mooi uitzien.

Bron: Style Indicator

7. Groen groepje

Combineer een aantal potten in dezelfde kleur en zet ze op verschillende hoogtes bij elkaar. Door de potten in één kleur te nemen, houd je het rustig. Je kan ook kiezen voor verschillende tinten van één kleurtype, dus van donkergroen naar grasgroen naar mintgroen. Gebruik een krukje of tafeltje om de plantjes op verschillende hoogtes te groeperen.

Heb je het vorige gastblog van ÆVA & Brainy Days over letterliefde gemist? Je checkt ‘m hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ÆVA & Brainy Days: maak je tuin of balkon lenteklaar
Sluiten