Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 4 juni 2015

ÆVA & Brainy Days: 6x stamp it yourself!

Creative spirits & Urban explorers Anne Eva en Vera duiken samen een nieuw avontuur in en openen binnen enkele maanden een theme store in Amsterdam. Anne Eva heeft haar eigen sieraden label, ÆVA, vangt de schoonheid in de dagelijkse dingen en haalt daar haar inspiratie uit. Vera is een brander in hart en nieren en brengt het liefst mensen en merken samen. Dit heeft ze de afgelopen negen maanden gedaan in de vorm van theme store Brainy Days en via die weg hebben de twee elkaar dan ook ontmoet. Door hun achtergrond in styling & branding en een gedeelde interesse in het jagen naar nieuwe jonge merken, hotspots & collectables extraordinaire zijn Anne Eva en Vera een perfecte match. Ze houden je graag op de hoogte van alles wat je zeker niet mag missen op het gebied van onontdekte hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers.

Met stempels kan je onmogelijk veel! Maak bijvoorbeeld je eigen inpakpapier of stempel op een de kaft van een notebook of kaart. Eigenlijk is het zonde om stempels alleen op papier te gebruiken. Je hebt speciale stempel inkt die je kan gebruiken op stof, zo kan je er alle kanten mee op! Of je nou je saaie canvas kussens wil opleuken met een printje of een oud shirt; het kan allemaal. Het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit over hoe je de stempels wilt gebruiken. Je kan zo eindeloos variëren in de kleur inkt en zo ook in de stempels. Ga je voor een strakke grafische print in het zwart of kies je een kleurrijke organisch patroon, waarbij je meerdere kleuren inkt over elkaar drukt. It’s up to you!

Bron: Dreamkey

1. Vintage stempels

Als je wilt stempelen met letters en cijfers is deze set perfect. In deze stempelset zitten alle cijfers en letters uit het alfabet plus enkele leestekens. Met deze letters kan je bijvoorbeeld op craft multo mappen stempelen zodat je altijd weet welke map je moet hebben. Een effen theedoek bestempelen met je favoriete quote is ook een leuk idee. Vind je het zonde om de doek te gebruiken voor de vaat? Dan lijst je ‘m toch gewoon in!

Bron: Etsy

2. Zoals vroeger

Weet je nog hoe je vroeger stempels maakte op school? Inderdaad met aardappels! Wil je eerst even kijken of je stempelen een leuke bezigheid vindt voordat je stempels gaat aanschaffen? Dan zijn bestaande materialen en producten leuk om mee te beginnen. Neem bijvoorbeeld een maiskolf, blaadje of bloemetje voor een leuke speelse print en maak een simpele afdruk op een canvas tas of linnen tafelkleed. Let op dat je wel de juiste inkt gebruikt!

3. Hebben, hebben!

Deze stempels zijn stuk voor stuk handgemaakt door Urban Woods. Naast dat de stempels er robuust uitzien, zijn de afbeeldingen ook te gek. Ga jij voor een mierenprint voor op je tafelkleed of veertjes op een kussenhoes? Als je de stempels op stof gebruikt, kan je inkt kopen, die je speciaal kan gebruiken voor op stof. Let op: voordat je begint met stempelen kan je de de stof het best even wassen. Als de stempels er op zitten kan je ze permanent maken door met een strijkijzer de stof te verhitten. Go Stamp it!

4. Printje

Maak met een paar losse stempels je eigen inpakpapier of sweater met kekke print.

5. Stempel sjaal

Koop een lap stof en knip een brede strook af. Bestempel de stof met een eigen gemaakte stempel en je hebt een sjaal! Je hoeft de stof niet netjes af te stikken. Houd hem gewoon met een rafelig randje, dan blijft ie extra stoer! De gehele DIY, bekijk je hier.

Bron: I Spy DIY
Bron: Etsy

6. Tropisch tintje

Met deze ananas stempel geef je alles wat je wil bestempelen in no time een zomers tintje!

Bekijk ook het vorige gastblog van ÆVA & Brainy Days met tips voor een happy home office.

Reageer op artikel:
ÆVA & Brainy Days: 6x stamp it yourself!
Sluiten