Advocaat bouwt 56 meter hoge toren zonder bouwtekening

Een 56 meter hoge toren bouwen zonder bouwtekening? Juist, wij waren ook even verbaasd toen we dit project in Talkeetna, Alaska, voorbij zagen komen. Advocaat Phillip Weidner is verantwoordelijk voor dit imposante bouwwerk. Hij begon met het bouwen van een kleine hut, maar geleidelijk aan bouwde Weidner er telkens een nieuwe verdieping op, waardoor er uiteindelijk een enorm hoge toren ontstond. Omdat het allemaal stap voor stap en zonder plan ging, had de advocaat geen bouwtekening nodig. Inmiddels is de toren 56 meter hoog en biedt het een waanzinnig uitzicht over de uitgestrekte wildernis. Met een beetje geluk kan Weidner zelfs het Noorderlicht zien.

Phillip begon ongeveer vijftien jaar geleden aan de bouw van de zogenaamde Goose Creek Tower. Hoewel de toren (zowel vanbinnen als van buiten) nog niet helemaal af is, is dit nu al een uitzonderlijk project. Daarom ging Great Big Story langs bij de advocaat om zijn bijzondere werk op beeld vast te leggen.

toren

Phillip Weidner is een advocaat, maar noemt zichzelf daarnaast een gefrustreerde architect, omdat hij heel erg van bouwen houdt. Dat moet ook wel als je jarenlang aan zo’n groot project werkt. Het waanzinnige uitzicht was voor hem natuurlijk de reden om de toren te bouwen. Als de toren helemaal af is, komt er op de top een telescoop te staan, zodat hij bijna oneindig ver kan kijken. Tot nu toe is Phillip wat het uitzicht betreft al goed beloond voor zijn inzet. Op een heldere dag kan hij wel tot zo’n 450 kilometer ver kijken! Het zal je dan ook niet verbazen dat de advocaat in de winter regelmatig front row geniet van het Noorderlicht.

hoge toren
hoge toren

Wat je ziet zijn de verschillende hutten en kamers op elkaar gestapeld, steeds kleiner wordend naarmate de toren hoger wordt. Phillip hoopt dat The Goose Creek Tower mensen inspireert tot het maken van waardevolle dingen in het leven. Ons inspireert hij zeker!

hoge toren

De toren is nog lang niet af. Vanbinnen moet er nog heel wat gebeuren om de toren bewoonbaar te maken voor Weidner. Tot het zover is kunnen wij ons alleen maar voorstellen hoe geweldig het moet zijn om in een huis te wonen met dit uitzicht. En hopelijk kunnen we nog een keer een kijkje nemen als Weidner het hele project heeft afgerond.

Hoewel we niet veel huizen kennen met zo’n fantastische view, vind je op Roomed genoeg huizen met een jaloersmakend uitzicht. Neem bijvoorbeeld dit huis in de bergen of dit Noorse hotel.

hoge toren
hoge toren

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Advocaat bouwt 56 meter hoge toren zonder bouwtekening
Sluiten