Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 1 okt 2019

4 manieren om jouw interieur helemaal klaar te maken voor de herfst

Je kunt er de klok op gelijk zetten: rond oktober krijgen wij kriebels om ons interieur helemaal om te gooien. Zodra het buiten kouder wordt en harder gaat waaien, brengen we met z’n allen meer tijd binnenshuis door. Daarom is het wat ons betreft extra leuk om je interieur een herfstige make-over te geven.

Wil jij jouw interieur ook aanpassen aan het seizoen? We hebben 4 tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij die heerlijk warme herfstsfeer sowieso in huis krijgt.

1. Woonaccessoires zijn alles

Wat is een interieur zonder woonaccessoires? Precies, helemaal niets. Of je nou voor een minimalistisch interieur of juist Het fijne van veel accessoires is wat ons betreft dat je je huis er een hele andere sfeer mee kan geven.

Woonaccessoires die perfect zijn voor de herfst zijn onder andere pluizige kussens, warme plaids (grof gebreide plaids zijn hélemaal in dit jaar), gerukaarsen (daarover later in het artikel meer!), sfeervolle verlichting, een fake schapenvachtje, maar ook natuurlijke items zoals een takkenbos, gedroogde bladeren of een paar mooie dennenappels.

Kan je in de winkel niet vinden waar je naar op zoek bent? Ga de natuur in! Als je de gevonden takken en dennenappels goed laat drogen, kan je ze daarna perfect gebruiken als originele woonaccessoires. Check je items wél even op beestjes voordat je ze in huis haalt.

OM VAN TE DROMEN | Laatst waren we bij @de.interieur.adviseurs thuis en keken we onze ogen uit, wát een tof interieur! Meer zien? ➡️ Swipe, swipe, swipe…

109 Likes, 12 Comments – Veneta.com – Raamdecoratie (@veneta.com) on Instagram: “OM VAN TE DROMEN | Laatst waren we bij @de.interieur.adviseurs thuis en keken we onze ogen uit, wát…”

2. Pas je raamdecoratie aan

Hoewel we stiekem wel houden van het gure herfstweer, de vallende bladeren en het geluid van een flinke regenbui op de ramen (als we niet naar buiten hoeven), kunnen we ons ook voorstellen dat je liever de gordijnen dicht doet en onder een kleedje op de bank kruipt. In de herfst en winter kijk je véél vaker naar je raamdecoratie, dus het is belangrijk dat dat er up to date bij hangt.

Kijk bijvoorbeeld een goed naar de kleur van je gordijnen en jaloezieën. Kleuren die goed bij de herfst passen zijn okergeel, verschillende groen- en bruintinten. Breng de natuur in huis door te kiezen voor deze kleuren. Ga voor een warme, dikke stof om de kou buiten te houden. Ons advies? Ga voor velvet. Dat is helemaal volgens de laatste trends en geeft een fijne, warme sfeer.

Nieuwe raamdecoratie kopen?

Op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Wij raden je aan om een kijkje te nemen bij Veneta. Hier vind je raamdecoratie volgens de laatste trends, zoals bijvoorbeeld houten jaloezieën. Het warme hout past perfect bij een herfstig interieur.

GEZELLIGHEID KENT GEEN TIJD | Een donkere slaapkamer is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieurbeeld. Een donkere accentmuur, alle wanden lekker donker of zelfs je plafond meepakken: hoe donkerder hoe beter. Juist in de slaapkamer kan dat een gezellig en geborgen gevoel geven. Maak het nóg gezelliger met onze velvet gordijnen!

92 Likes, 2 Comments – Veneta.com – Raamdecoratie (@veneta.com) on Instagram: “GEZELLIGHEID KENT GEEN TIJD | Een donkere slaapkamer is tegenwoordig niet meer weg te denken uit…”

3. Geef je interieur sfeer met lampjes

Wij zijn fan van fijne sfeerverlichting, en al helemaal als het om string lights gaat. Dat bedoelen we echt niet meteen kerstverlichting. String lights (of grofweg vertaald gewoon een dik snoer met lichtjes) kunnen overal ingezet worden als sfeermaker.

Hang bijvoorbeeld een snoer met grotere lampen in de hoek van de kamer. Een paar mooie kamerplanten erbij, en je hebt een heerlijk sfeertje.

4. Vergeet de geur niet

Als laatste zetten we graag de puntjes op de i met kaarsen. Geurkaarsen, om nog specifieker te zijn. Met een paar fijne geurkaarsen geef je je interieur namelijk nog veel meer sfeer.

Een interieur dat helemaal klaar is voor de herfst, maar ruikt naar frisse bloemen of zomerse citrusgeuren matcht niet met elkaar. Bij een warm herfstinterieur horen ook warmere geuren. Denk bijvoorbeeld aan wilde vijg, sederhout of een heerlijke pumpkin spice latte (die geur is minstens net zo lekker als het drankje!).

Reageer op artikel:
4 manieren om jouw interieur helemaal klaar te maken voor de herfst
Sluiten