Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gesponsord 4 mrt 2019

Volgens de laatste trends: hang manden en borduurringen aan de muur

Misschien heb je ze wel eens zien liggen bij de kringloop: ronde rieten mandjes in allerlei verschillende groottes. Deze oude manden van vroeger zijn de laatste tijd weer helemaal on trend. Niet om te gebruiken als fruitmand of om kaarsen op te zetten, maar in een hippe collage aan de muur. Hartstikke creatief én gemakkelijk om op te hangen.

We zien een vrolijke gallery wall van rieten manden aan de muur steeds vaker voorbij komen. Niet alleen op inspiratiebronnen als Instagram en Pinterest, maar ook in verschillende woonmagazines en in woonwinkels tijdens het shoppen naar nieuwe interieur parels. We snappen heel goed dat deze trend zo populair is: de manden zijn goedkoop en het is ontzettend origineel om eens iets anders aan de muur te hangen dan foto’s in lijsten. Rieten manden zijn daar het perfecte voorbeeld van.

De comeback van de rieten manden

Rieten manden aan de muur hebben iets weg van de hippie en boho-stijl van de jaren ’70, maar inmiddels heeft deze look weer een ontzettend moderne uitstraling gekregen. Veel oude trends komen na verloop van tijd immers allemaal weer terug in ons interieur – en dat is precies de reden dat wij vaak in de kringloopwinkel te vinden zijn.

Rieten manden combineren

Combineer de rieten manden aan de muur met een neutraal kleurenpalet om de manden extra op te laten vallen. Ga bijvoorbeeld voor licht hout en een grijze muur voor een sereen effect. Houd je wel van een gewaagde kleur in je interieur? Dan raden wij aan om de manden te combineren met een diepe donkerblauw. Riet en donkerblauw gaan heel goed samen en brengen het beste in elkaar naar boven.

Ook leuk: combineer de rieten manden met andere items aan de muur, zoals borduurringen. Borduurringen zien we in allerlei soorten en maten terug. Soms zien we ze met catchy teksten, soms met geborduurde afbeeldingen, maar je kunt ze ook gebruiken als kleine prikborden.

tesa verstelbare zelfklevende spijkers

Rieten manden aan de muur zónder gaten te boren

Als je – net als wij – er nogal van houdt om je interieur om te gooien, zit je waarschijnlijk niet te wachten op veel gaten in de muur. Bij het ophangen van rieten manden kan dat aantal gaten nogal oplopen, want het kan zomaar gebeuren dat je meer dan 10 leuke manden in de winkel vindt om je muur mee op te vrolijken. Zonde om zoveel gaten te boren en ook totaal niet praktisch.

Daarom hangen wij de manden op met tesa’s Verstelbare Klevende Spijkers. Deze Verstelbare Klevende Spijkers breng je gemakkelijk aan op de muur zonder sporen achter te laten. Die boormachine kan je dus lekker in de schuur laten liggen.

Om de Verstelbare Klevende Spijkers op de muur te bevestigen, zorg je ervoor dat de muur schoon en stofvrij is. Druk eerst de strip en daarna de haak ten minste vijf seconden stevig tegen de muur. Let erop dat je het klevende gedeelte van de strip niet aanraakt, want dat vermindert de kleefkracht. De Verstelbare Klevende Spijkers kan je naderhand verwijderen door de strip langs de muur naar beneden te trekken als je de haak vasthoudt. Daarmee laat je geen sporen achter en ziet jouw muur er nog als nieuw uit. Zelf zien hoe het werkt? Een stap voor stap video vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met tesa.

Reageer op artikel:
Volgens de laatste trends: hang manden en borduurringen aan de muur
Sluiten