DIY: met planten aan de muur geef je je urban jungle een creatieve twist

Als je een beetje op de hoogte bent van de laatste interieurtrends, dan weet je vast dat planten populairder dan ooit zijn. Huizen kunnen niet groen genoeg zijn – en dan hebben we het niet alleen over de kleur van de muur. Een trend die we de laatste tijd vaak terug zien, is het ophangen van planten aan diezelfde groene muur. Dit geeft de ruimte een speels effect en ziet er ook nog eens hartstikke stijlvol en creatief uit.

Dus doe eens gek en zet je planten niet op de vensterbank, maar hang ze aan de muur. Zo breng je jouw urban jungle naar een heel nieuw niveau en weet je zeker dat iedereen jaloers is op jouw interieur.

Dit heb je nodig voor planten aan de muur

  • Kunstplanten
  • Een lichte bloempot of vaas
  • Mandjes of rekjes om de planten neer te zetten
  • tesa’s Verstelbare Klevende Spijkers

Note: wij hebben ervoor gekozen om kunstplanten te gebruiken. Kunstplanten zijn een stuk lichter dan normale planten met (natte) potgrond en soms ook zware bloempot. Daarnaast zijn er tegenwoordig prachtige kunstplanten te koop die niet van echte planten te onderscheiden zijn. Bijkomend voordeel: kunstplanten vinden het niet zo erg als je eens vergeet om ze water te geven, dus ook mensen zónder groene vingers kunnen op deze manier van groen aan de muur genieten.

tesa verstelbare zelfklevende spijkers planten aan de muur

Stap 1: de compositie bepalen

Voordat je aan de slag gaat, is het handig om de compositie alvast te bepalen. Leg de mandjes en rekjes die jij wil gaan gebruiken voor je plantenmuur op de grond, en bepaal welk mandje op welke plek komt.

Heb je toevallig nog een kartonnen doos liggen? Dan kan het ook helpen om de vorm van de manden en rekjes uit te knippen en op de muur te plakken. Zo zie je in één oogopslag waar je de items het beste op kan hangen. Gebruik bijvoorbeeld een goede washi tape om het karton op de muur te plakken, en het vervolgens weer zonder schade van de muur af te kunnen krijgen.

Stap 2: de manden en rekjes aan de muur hangen

We kunnen ons voorstellen dat je liever geen gaten boort in de muur. Gelukkig kan je met tesa’s Verstelbare Klevende Spijkers de boormachine laten voor wat het is, en toch veilig je planten aan de muur hangen. De Verstelbare Klevende Spijkers van tesa zijn gemakkelijk aan te brengen op de muur en laten geen sporen achter.

Het is belangrijk dat je met een schone ondergrond begint. Houd eerst de strip en daarna de haak minimaal vijf seconden stevig tegen de muur gedrukt. Raak het klevende gedeelte van de strip trouwens niet aan, dan vermindert de kleefkracht (en dat willen we niet!). Wil je je plant toch iets hoger of lager hebben hangen? No problemo, de Verstelbare Klevende Spijkers kan je gemakkelijk in hoogte aanpassen met het handige schuifsysteem.

Meer weten over de Verstelbare Klevende Spijkers? Bekijk dan deze stap-voor-stap-video.

tesa klevende spijker

Stap 3: de planten aan de muur

Ben je helemaal tevreden over de composite van de rekjes en manden? Dan is het tijd om de planten neer te zetten. Bepaal eerst welke plant je op welke plek neerzet. Hangplanten doen het bijvoorbeeld erg goed op zo’n plankje, terwijl in zo’n mandje van gaas beter een iets kleinere plant past. Zelf vinden we het leuk om een beetje te combineren en af te wisselen. En ben je niet in één keer tevreden? Blijf dan vooral met planten wisselen tot je wél jouw ideale opstelling hebt gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met tesa.

Reageer op artikel:
DIY: met planten aan de muur geef je je urban jungle een creatieve twist
Sluiten