Iris Wijnands
Iris Wijnands Technologie 17 okt 2019

Dankzij deze 5 tips komt er altijd briljant geluid uit jouw speakers

Als je optimaal wilt genieten van muziek (en dat willen we), dan is het verstandig om de plek van je draagbare speaker zorgvuldig uit te kiezen. Hoe klinkt het geluid het best? Wij hebben tips om je een handje op weg te helpen.

Welke muziek er ook uit je speakers klinkt, je wil natuurlijk dat het geluid van je speaker perfect klinkt. Goede speakers kunnen een behoorlijke investering zijn, dus ze verdienen een mooie plek in huis. Maar waar? Met deze 5 tips haal je het meeste uit je speakers.

1. Zet je speaker niet in het midden van de kamer

Speakers moeten zo opgesteld zijn, dat het geluid over de hele lengte van de kamer afspeelt. Zet ‘m dus niet midden in de kamer, want dan richt je het geluid op slechts een deel van de ruimte.

2. Zet speakers nooit pal tegen de muur aan

Een veelvoorkomend probleem bij het neerzetten van je speaker is dat hij (te) dicht bij een muur staat. Hierdoor weerkaatst het geluid, en klinkt de muziek hol. Probeer de speaker dus een stukje van de muur af te zetten. Schuif ‘m iets naar voren, net zo lang tot het geluid het beste is.

3. Draai de speakers een stukje naar je toe

Vaak komt het geluid van de speaker uit één kant van het apparaat. Zet je speakers dus niet recht neer, maar draai de uitgang een stukje richting de plekken waar je veel bent (bijvoorbeeld de bank of je bureaustoel).

4. Zet je speakers op oorhoogte

Ben je vaak aan de keukentafel te vinden? Dan is het aan te raden om jouw speakers zo te plaatsen dat ze ongeveer op oorhoogte staan. Hetzelfde geldt voor je favoriete plek op de bank, in bed of misschien wel aan je bureau. Het geluid van je speaker komt het beste tot zijn recht als ‘ie even hoog staat als jouw hoofd.

5. Nog makkelijker: een speaker met standaard briljant geluid die zich aanpast aan de ruimte

Als je géén zin hebt om je hele interieur aan te passen voor het beste geluid, dan is de Sonos Move wellicht iets voor jou. Sonos Move maakt namelijk gebruik Trueplay-tuningtechnologie.

Je zet je speaker op elke willekeurige plek in huis neer en hij stemt zelf het geluid af op de omgeving. Geen gedoe meer met muren, gordijnen of het draaien van je speaker voor het perfecte geluid. Daarnaast kan je de speaker bedienen met je stem, waardoor je met Google Assistent muziek kunt afspelen, naar het nieuws kunt luisteren en zelfs alarmsignalen kunt instellen. Allemaal handsfree, uiteraard.

sonos move draagbare speaker
Bron: Sonos

De Sonos Move heeft een minimalistisch, ovaal design en geen lelijke uitstekende handvatten of vervelende draden (na het opladen gaat de batterij van de Move namelijk tot wel 10 uur mee, handig!). Ook komt de Sonos Move in een stijlvolle nieuwe kleur: shadow black. Deze minimalistische kleur staat mooi in elk interieur.

Geschikt voor binnen én buiten

Thuis kan je Sonos Move verbinden met je WiFi-netwerk. Ga je naar buiten? Je neemt de speaker gewoon lekker met je mee. Met ingebouwde Bluetooth speel je namelijk overal je favoriete muziek af.

Nog een pluspunt: hij kan met zijn IP56-rating beter tegen regen en hitte dan wij zelf kunnen, dus dat zit wel goed. Hier lees je hoe Sonos dat getest heeft.

Kortom: als je geen zin hebt om te prutsen met de beste plek voor je speaker, is Sonos Move dé oplossing. Je pakt de speaker op, zet ‘m neer, en kunt meteen genieten van briljant geluid. Wij weten wel wat we op ons verlanglijstje zetten deze Sinterklaas en Kerst. De Sonos move kost €399,- en je kunt ‘m hier bestellen.

Sonos Move draagbare speaker
Bron: Sonos

In samenwerking met Sonos.

Reageer op artikel:
Dankzij deze 5 tips komt er altijd briljant geluid uit jouw speakers
Sluiten