Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 2 sep 2019

Toe aan iets nieuws? Zo verander je de accentkleur van jouw woonkamer

Je kunt er de klok op gelijk zetten: eens per jaar hebben wij kriebelende handen en een onrustig gevoel. Dat kan maar één ding betekenen. Het is weer tijd om het interieur volledig om te gooien. Ben jij ook toe aan iets nieuws? Door de accentkleur in jouw woonkamer aan te passen, lijkt het net alsof je in een heel nieuw huis woont.

Veel mensen hebben één accentkleur in huis. Een mooie tint blauw, een aardse groen of misschien juist een warme kleur als okergeel, roze of rood. Of wellicht een combinatie van bij elkaar passende kleuren.

Maar ken jij het gevoel dat je soms helemaal klaar bent met die kleur(en)? Dan kan het een goed idee zijn (en vooral heel leuk!) om met hulp van KARWEI jouw interieur een make-over te geven door een nieuwe accentkleur aan je huis toe te voegen. Benieuwd welke stappen je daarvoor moet ondernemen? Komt ‘ie:

Stap 1: de muren verven

Een goede optie waarmee een accentkleur in je woonkamer terug kan komen, is een gekleurde muur. Vaak is het een opvallende muur waar je aandacht meteen naartoe getrokken wordt. Wij noemen zo’n gekleurde muur met een trendkleur ook wel een accentmuur.

Heb je al een accentmuur in die oude accentkleur waar je graag vanaf wilt? Dan moet je aan de slag gaan met een nieuwe kleur verf. Als je deze muur niet verft, zal je zien dat je steeds gemakkelijk teruggaat naar de oude accentkleur.

Als je bij bouwmarkt binnenloopt voor een pot van jouw favoriete kleur verf, neem dan meteen de verfbenodigheden dan mee. Deze vind je bij KARWEI allemaal onder één dak. Een verfroller en verfbak, kwasten (gebruik een grote én een kleine voor het beste resultaat), een roerstokje, afplaktape…

karwei accentkleur woonkamer veranderen in nieuwe kleur

Stap 2: pas de verlichting aan (en ga voor kleurlampen!)

De makkelijkste manier om jouw woonkamer een nieuwe kleur te geven, is met kleurlampen. Alles wat je nodig hebt voor slimme verlichting van Philips Hue vind je bij KARWEI. Met één druk op de knop geniet je van een andere kleur in huis.

Zijn gekleurde lampen niets voor jou? In het grote lampenassortiment van KARWEI zit vast een geschikte lamp die jij wél in jouw woonkamer wilt hebben hangen.

vloer veranderen huis inrichten

Stap 3: Nieuwe woonaccessoires in de accentkleur

Ga jij shoppen voor woonaccessoires? Houd dan altijd de nieuwe accentkleur van je woonkamer in je achterhoofd. Het geeft een fijn, rustig geheel als alle woonaccessoires goed bij elkaar passen. Gelukkig shop je bij KARWEI de leukste woonaccessoires die je al kunt shoppen met de pot verf van je nieuwe accentkleur nog in de hand. Dan weet je in elk geval zeker dat dat bij elkaar past.

Natuurlijk kan je ook meerdere kleuren met elkaar combineren. Combineer bijvoorbeeld voor okergele, donkerblauwe blauwe en mintgroene accessoires voor een fris geheel.

Nóg meer veranderen? Ga voor een nieuwe vloer

In sommige gevallen vind je een accentkleur zelfs terug in een vloer. Zo staat een witgrijze vloer bijvoorbeeld heel goed bij een interieur met koude kleuren. Als je warmere kleuren in jouw interieur toepast, kan het heel mooi zijn om dit te combineren met een houten vloer met warm bruine uitstraling met vissengraat patroon.

KARWEI heeft veel mooie vloeren waar jouw droomvloer sowieso tussen zit. Het fijne is dat je er niet alleen terecht kunt voor het laminaat of de houten vloer, maar ook voor ondervloeren, plinten, vloerverwarming en zelfs legbenodigdheden. Je hoeft dus maar naar één winkel voor deze klus. Hartstikke handig!

Reageer op artikel:
Toe aan iets nieuws? Zo verander je de accentkleur van jouw woonkamer
Sluiten