Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 15 aug 2019

Van hok tot paleisje: 4 hacks voor het slim inrichten van je studentenkamer

Veel spullen, weinig ruimte. Het lijkt het mantra van elke student te zijn. Want hoe krijg je ál die spullen (inclusief klapstoeltjes, strijkplank en winterjassen) in jouw kamer van 16 vierkante meter, en zorg je er ook nog voor dat die kamer er een beetje leuk uitziet?

karwei studentenkamer

Mocht het bovenstaande probleem jou ook bekend in de oren klinken, dan is het nog lang geen tijd voor paniek. Sterker nog, met een beetje creativiteit kan je een heel eind komen. Je kunt sommige items in je studentenkamer namelijk goedkoper regelen dan je denkt.

Wij delen 4 tips om het maximale uit jouw studentenkamer te halen.

1. Hang lampen aan de muur (in plaats van ze op de grond te zetten)

Genoeg licht in een studentenkamer is ontzettend belangrijk. We verwachten niet dat je gaat nadenken over een compleet lichtplan, maar we kunnen je alvast vertellen dat je licht nodig hebt op de volgende plekken: bij je bed, boven de bank/tafel, bij je bureau, en eventueel bij de wasbak en in de keuken, mocht je die in je studentenkamer hebben.

Laat die leuke tripod lamp in de winkel staan, en kijk eens naar een wandlamp voor binnen. Bij KARWEI hebben ze hele leuke lampen waarmee jij voor een klein prijsje jouw studentenkamer helemaal afmaakt.

Zelf creatief aan de slag? Kijk dan eens naar het Snoerboer assortiment, waarmee je op een goedkope manier jouw eigen lamp samenstelt. Deze lampen kan je zelfs aan goedkope haakjes aan het plafond of de muur hangen.

studentenkamer inrichten karwei

2. Creëer ruimte onder of achter je bed

Jouw bed is het item dat de meeste ruimte in jouw studentenkamer opeist. Bedenk je eens hoeveel extra ruimte je krijgt als je ónder jouw bed plek hebt om te gebruiken. Als je een nieuw bed nodig hebt, dan raden wij aan om een bed met ingebouwde lade te kopen voor die extra opbergruimte. Of ga voor een constructie waarbij je een kist naast je bed kwijt kunt.

Liever een slaapbank? Dat kan natuurlijk ook. Op een slaapbank kan je overdag zitten, en ‘s avonds klap je ‘m uit om lekker te slapen. Het is vaak toch lastig om én een bed én een bank in je studentenkamer te proppen, maar met een slaapbank kan dat op een makkelijke manier toch wel.

3. Maak je home office spannend met een printje aan de muur

Tijdens het zwoegen voor zware schoolopdrachten is het wel zo fijn om geïnspireerd te raken én te blijven. En nee, je krijgt dus geen inspiratie door met een writers block te staren naar een witte muur. Jij hebt een uitzicht nodig waarvan je energie krijgt.

Dit kan je gemakkelijk creëren met een leuk behangetje. Behang is in állerlei soorten en maten verkrijgbaar, dus kies er vooral een uit waar jij blij van wordt.

Liever geen behang? Ga voor schoolbordverf

Schoolbordverf is wat ons betreft de beste uitvinding ooit. Met één likje schoolbordverf geef je een saaie muur een compleet nieuwe look én een nieuw doel.

Schijf je boodschappenlijstjes, notities of creatieve uitspattingen met een krijtje op de muur, en laat ze zo lang staan als jij wil. Schilder er een laagje magnetische verf onder, en je kunt er ook nog eens magneten op kwijt. Handig!

studentenkamer inrichten karwei

4. Maak je eigen bureau

Wil je echt iets origineels in je studentenkamer neerzetten? Met een beetje creativiteit bouw je jouw eigen bureau van een paar stellingkasten en twee lange planken. Één van de planken gebruik je als bureaublad, de andere voor extra opbergruimte. Het werkt het fijnste als de bovenste plank minder breed is dan de onderste plank.

De rest van de stellingkasten kan je gebruiken voor extra opbergruimte. We weten zeker dat je niet zó veel opbergruimte gehad zou hebben als je voor een standaard bureau zou gaan.

In samenwerking met KARWEI

Reageer op artikel:
Van hok tot paleisje: 4 hacks voor het slim inrichten van je studentenkamer
Sluiten